Çankırı’nın Kızılırmak ilçesine bağlı Kavlaklı köy yolunun bozuk hâli, bölge halkının tepkisine neden oldu. Yaklaşık 3,5 kilometrelik kısmı parke kaplama olan yol, Kurban Bayramı öncesi sökülerek toprak hâline getirildi. Aradan geçen üç ayda herhangi bir çalışma yapılmayınca yol adeta kaderine terk edildi.
Köy sakini Ramazan G., duruma tepki göstererek, “Burası Çankırı Kızılırmak ilçesi Kavlaklı köy yolu. Bu yol yaklaşık 3-4 aydır bu şekilde. Buradaki parkeyi kaldırdılar ‘yol yapacağız’ diye. Vatandaş rezil bir durumda. Buraya arabamızı, traktörümüzü sokmaya korkuyoruz. Yetkililere duyuralım bu yola bir el atsınlar. Yetkililerimiz zaten Kızılırmak çevresini hatırlamıyor. Bari bu şekilde hatırlatalım. Belki bir şekilde bu yolu yaparlar şuna bak rezil durumda. Kızılırmak’ın yolları bu şekilde” dedi.
Çankırı Postası’na açıklamada Ramazan G., söz konusu yolun Kavlaklı’nın yanı sıra Sakarca, Karamürsel ve Güney Kışla köylerine de bağlantı sağladığını belirterek, “O yol yüzünden annemin elini öpmeye gitmedim, çünkü o yola girmek istemedim. Adaletimizi artık sosyal medyada arıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bölge halkı, hem tarım hem de günlük ulaşım açısından kritik öneme sahip yolun bir an önce yapılmasını talep ediyor.