banner198

5. İstiklal Yürüyüşü başladı

Çankırı Valiliği, Ilgaz Kaymakamlığı ve Karatekin Üniversitesi tarafından organize edilen “5. İstiklal Yolu Yürüyüşü'' Ilgaz ilçesinden başladı.

5. İstiklal Yürüyüşü başladı
banner145

Çankırı Valiliği, Ilgaz Kaymakamlığı ve Karatekin Üniversitesi tarafından organize edilen “5.İstiklal Yolu Yürüyüşü''  Ilgaz ilçesinden başladı.


Kastamonu İnebolu’dan Ankara’ya kadar uzanan istiklal yolunun Çankırı-Ilgaz bölümündeki ilk gün etkinliğine, Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin ve vatandaşlar katıldı.
Ilgaz Karayolları 157. Şube Şefliği önünde start alan yürüyüş, 1.5 kilometrelik yürüyüşün ardından Ilgaz Şehitliği’nde son buldu. 

İstiklal savaşı günlerinde olduğu gibi o günlerde yaşanan olayları canlandırmak için kağnı arabası arkasından şehitliğe kadar yürüyen vatandaşlar, şehitlikte dua okunmasının ardından dağıldı.

Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, burada yaptığı konuşmada, etkinliğini Ilgaz bölümünü gerçekleştirdiklerini belirterek, yürüyüşün yarında devam edeceğini söyledi.

Etkinlikte temsili olarak kanılarla silah ve cephanelik taşındığını anlatan Kaymakam Özdemir, yarın Üçoluk Jandarma Karakolu’ndan başlayarak Topal Ali Hanı ve Doğdu Karakoluna kadar yaklaşık 15 kilometre yürüyerek yürüyüşü tamamlayacaklarını kaydetti.

Temel amaçlarının sadece yürümek olmadığını ifade eden Özdemir, “İstiklal yolunun neyi anlatmak istediğini ve bu istiklal ruhunu gelecek nesillere aktarma hedefimiz var. Bu güzergahtan taşınan silah ve cephaneler batı cephesindeki askerlerimize gitmiştir. İstiklal yolu ulusal kurtuluş mücadelemizin kazanmasında önemli bir rol oynamıştır” diye konuştu.



 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 21:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
ABDULKADİR UYSAL
ABDULKADİR UYSAL - 4 yıl Önce

ESKİLERİ YAD ETMEK ATALARIMIZIN KURTULUŞ MÜCADELESİNİ CANLANDIRMAK NE GÜZEL BİRŞEY ALLAH BUNLARI DÜŞÜNENDEN RAZI OLSUN BUNLARDAN İBRET ALMAK LAZIM

SIRADAKİ HABER