banner198

Amatör küme karıştı! Çekilen çekilene….

Kızılırmak Belediyespor ve Emniyet Spor’un ardından Şabanözü Belediyespor’da ligden çekildiğini açıkladı.

Amatör küme karıştı! Çekilen çekilene….
banner145

Kızılırmak Belediyespor ve Emniyet Spor’un ardından Şabanözü Belediyespor’da ligden çekildiğini açıkladı.

Çankırı 1. Amatör küme futbol liginde mücadele eden Şabanözü Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde çıkan olaylarda kulübe verilen cezayı gerekçe göstererek ligden çekildiklerini açıkladı. Kulüp yönetimi tarafından yapılan basın açıklamasında konuyla ilgili olaylara geniş yer verilirken. Maçın yan hakemi Murat Ceylan’ın yedek kulübesinde bekleyen futbolcusunu tahrik ederek olayların başlamasına sebep olduğunu belirttiler.

Çankırı 1. Amatör kümenin 11 haftasına girilirken 10 takımla sezona başlayan lig âdete dökülüyor. Fair Play dışında her hafta çıkan kavga ve olaylara gündeme gelen amatör ligde son olarak Şabanözü Belediyespor ligden çekildiğini açıklamıştı. Daha öncede Kızılırmak Belediyespor ligden çekilmiş ve Emniyetspor’da imajının zedelendiğini gerekçe göstererek takımını ligden çektiklerini açıklamıştı.

Kulüpten gelen basın açıklaması şöyle:

Şabanözü Bld. Spor-Köyhizmetleri Spor arasında 10.01.2010 tarihinde

Şabanözü Şehir Stadında oynanan Çankırı 1. Amatör kümede 10. hafta maçında;

Her iki takımın puanının eşit olması ve şampiyonluk mücadelesini etkilemesi nedeniyle bu maçın öneminin ve atmosferin yüksek olacağı tahmin edildiğinden, Kulübümüz tarafından saha içi ve saha dışı bütün önlemler tamamıyla alınarak maç başlamıştır.

Şabanözü Bld. Spor takımı maçın hemen başında 1-0 öne geçmesine rağmen rakibimiz İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri Spor tarafından atılan 3 golle takımımız yenik duruma düşmüştür.

Maçın 32. dakikasına kadar takımımız yedek kulübesi önünde göre yalan yardımcı hakem Murat Ceylan sürekli yanlış kararlar vererek (ki Çankırı'daki ilk maçımızda da görev yapmış ve sürekli takımımız aleyhimize kararlar vermişti.) yedek kulübemizi ve takımımızın en iyi oyuncularından biri olan ve küçük bir sakatlığı nedeniyle maça yedek olarak başlayan Hasan Kılkavuz’a sert mimikler yaparak (maça çıkarken de nerede o Hasan Kılavuz, o yok mu? Diye de sormuştur.) ve sözlü olarak "sizin işiniz çok zor" diyerek futbollumuzu tahrik etmiştir.

Futbolcumuz "Hocam biz bileğimizin hakkıyla 8 maçımızı da kazandık. Sizin gibiler de gelse bizi yenemez" demesi üzerine yan Hakem Murat Ceylan orta hakemi yanına çağırarak oyuncumuzun kendisine küfür ettiğini söyleyerek yedek kulübesindeki oyuncumuz Hasan Kılavuz’a kırmızı kart göstermesini sağlamıştır. Yedek oyuncularımız ve Teknik Ekibimizin gözü önünde cereyan eden ve küfür etmemesine rağmen kırmızı kart gören oyuncumuz ortamın stresi ve yan hakemin kışkırtmalarıyla sinirlerine hakim olamayarak yan hakemle itişme-kakışma yaşanmıştır. Görevlilerin araya girmesiyle olay yatıştırılmış olmasına rağmen hakemler soyunma odasına giderek geri gelmemiş ve müsabakayı tatil ettiklerini bildirmişlerdir.

Hakemlerimize defalarca saha güvenliğinde problem olmadığını, seyirci tarafından ve iki takım oyuncuları arasında en ufak bir tahrik ve saldırı bulunmadığını bildirmemize rağmen, üstelik yan hakem Murat Ceylan'ın maça devam edememesi gibi bir durumun olmamasına rağmen maçı devam ettirmemişlerdir. Halbuki daha önce buna benzer maçlar devam etmiştir.

12.01.2010 tarihinde yapılan İl Disiplin Kurulu toplantısında takımımız 3-0 hükmen mağlup sayılmıştır.

1999 yılında kurulan Şabanözü Belediye Spor kulübümüz 2000-2001 futbol sezonundan itibaren Çankırı Amatör Kümede mücadele ederek 2 defa şampiyon olmuş ve Çankırı'yı 3 lige yükselme grup müsabakalarında temsil etmiş, bu güne kadar ne kendi sahasında ne de deplasmanda hiçbir olaya sebebiyet vermemiştir.

Kulübümüzün misafirperverliği, Futbolcuların, Yöneticilerin ve seyircilerimizin centilmenliği herkesçe malumdur. Birçok fedakârlıklarla amatörce yürütülen Şabanözü Belediye Spor Kulübü, gençlerin spor ahlakı içerisinde yetişmelerini arzu ederek özenle ayakta tutulmaya çalışılmaktadır. Böyle bir kulüp hakemlerin kurbanı olmamalıdır.

Her hafta hakem hatalarından dolayı bir takımın çekildiği ve biraz daha küçülen Çankırı Amatör Küme’de hakemler her istediklerini ve düşündüklerini yapabilmektedirler. O halde istenilmeyen yerde durmanın bir anlamı olmadığını düşünüyor ve Amatör Küme Liginden çekildiğimizi siz saygıdeğer sporsever camiasına saygı ile duyuruyoruz.

Şabanözü Belediye Spor Kulübü Yönetim Kurulu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER