banner198

Akıllı su sayacı uygulaması başladı

Çankırı Belediyesi elektronik kartlı su sayacı uygulamasını başlattı.

Akıllı su sayacı uygulaması başladı
banner145

Belediye Başkanlığı tarafından 04.03.2010 tarih ve 49 sayılı Belediye Meclisi kararı doğrultusunda halk arasında akıllı sayaç olarak bilinen elektronik kartlı su sayacı uygulaması başlatıldı.

Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Bürosu tarafından konuyla ilgili yapılan araştırmalar sonunda yeni abone olacak ya da sayacını değiştirecek vatandaşlar için en uygun fiyatlı sayaçlar belirlendi. Türkiye’de bu sisteme geçen diğer illere oranla en ucuz fiyatın uygulanacağı sayaçları 1 peşin 4 taksit ödeme ile KDV ve montaj dâhil fiyatı 178 TL’ye edinecek olan vatandaşlar, Belediye Meclisi kararı gereğince abone ücreti de ödemeyecekler. Yine Belediye Meclisi Kararı gereğince yeni su abonesi olacak vatandaşlar ile 10 yılı aşkın aboneler elektronik kartlı su sayaçlarına geçmek mecburiyetindeler.

Yeni uygulama özellikle ev ve işyeri sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan olumsuzlukları sona erdirecek ve kiracıların su parası ödemeden mülkü terk etmelerinin önüne geçecek. Uygulama sayaç okuma ve faturalandırma sistemini ortadan kaldırırken, hatalı okuma ve buna bağlı ihtilafları da sona erdirecek. Sabit fiyat garantisi ile kartına istediği kadar tonajda su yüklemesi yapabilecek olan aboneler kullanım süresince kartta kaç ton su kaldığını da görebilecekler.

Çankırı Belediyesi tarafından başlatılan bu yenilikçi uygulama ile abone olacaklardan ayrıca depozito ve abone ücreti alınmayacağı da belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER