banner198

Asımın Nesli Akif’in Torunuyla Buluştu

Asımın Nesli Akif’in Torunuyla Buluştu

Asımın Nesli Akif’in Torunuyla Buluştu
banner145

Çankırı Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi’nce birlikte düzenlenen “Asım’ın Nesli Akif’in Torunuyla Buluşuyor”  konulu söyleşi özellikle gençlerden büyük ilgi gördü.

 

100. Yıl Kültür Merkezi’nde Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akyol’un moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, tarafından milli şairimizin bilinmeyen yönleri ve özel anıları katılımcılarla paylaşıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi Başkanı Zeynep Dinç, çok özel ve anlamlı bir programı gerçekleştirmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, davetlerini kırmayıp Çankırı’ya gelen Selma Argon hanımefendiye teşekkür etti.

 

Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği Genel Başkanı Mehmet Akif Işık’da konuşmasında yeni nesillere Mehmet Akif’i tanıtmak ve unutturmamak için dernek olarak büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, Anadolu’da gittikleri her yerde büyük ilgi gördüklerini ve bundan da büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Yaklaşık iki saat süren ve zaman zaman duygusal anların yaşandığı söyleşide, dedesi Mehmet Akif Ersoy’un çok yönlü bir insan olduğunu ifade eden Argon, "Dedem her alanda başarılı olan bir insandı, ama bunu fazla yansıtmaz mütavazi bir hayat yaşayan mücadeleci bir insandır. O bir pehlivan, şair, yüzücü, veteriner ve ileri görüşlü bir insandı. Milli mücadele için büyük bir savaş vermiştir ve bizim manevi liderimizdir" dedi

Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadelenin haklılığını anlatmak için Anadolu'yu karış karış dolaştığını ifade eden Argon, insanları bu konuda ikna etmek için mücadele verdiğini anlattı.

Dedesi Akif'in Çankırı Ulu Camisi'nde vaaz verdiğini ifade eden Argon, "Dedemin Çankırı'da 1 hafta kaldığı dönemde burada verdiği vaazların büyük yankılar uyandırdığını öğrendik. Bu vaazları dinleyen halk, evlerine koşup hazırlık yapıp milli mücadeleye katılmak için askerlik şubelerin önüne koşmuş. Komutan onlara at ve araba lazım demiş, halk da ihtiyaç olan at ve arabaları bulmuş ve milli mücadeleye katılmış. Dedem ikna kabiliyetini ve kendi inancını insanlara yansıtmıştır. Böyle bir insanın torunu olduğum için ona teşekkür ettim. Biz ona çok şey borçluyuz." şeklinde konuştu.

Söyleşiye, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Akif Işık, Çankırı TDED Şube Başkanı Zeynep Dinç, ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve STK Başkanları katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER