Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, “Ülkedeki ekonomik kalkınmanın sürece olumlu katkı sağlanacağına inanıyorum” dedi.

 

Tarihi Çamaşırhane’de bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 30 yıllık terör sorununun ortadan kaldırılacağını ifade eden Filiz, çözüm sürecinden umutlu olduğunu belirtti.

 

Ülkedeki ekonomik kalkınmanın çözüm sürecine olumlu katkı sağlayacağını dile getiren Filiz, “Ben süreçten çok umutluyum. Türkiye, Dünya ülkeleri arasında lider bir ülke konumuna geldi. Biz emir alan değil, emir veren bir ülke konumundayız. Biz bu kadar güçlenmişken, birileri kalkmış teröristle pazarlıktan bahsediyor. 3,5 çapulcu ile ne anlaşması? Devlet teröristlerle pazarlık yapar mı? Biz bu sorunu kökünden çözeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

 

Çankırı’ya kurulması planlanan Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarına da değinen Filiz, Sanayi Bakanlığı’ndan OSB alt yapısında kullanılmak için 82 milyon lira ödenek aktarıldığını açıkladı.

 

OSB alanında arazi ve alt yapı çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Filiz, “Çankırı 2 yıl içerisinde güçlü ekonomisi, gelmiş sanayisi ve sıfır işsizlik oranıyla layık olduğu yere gelecektir. Bunun için yoğun çaba harcıyoruz. Şarjörümüzde ne kadar mermi varsa hepsini Çankırı’yı kalkındırmak için boşaltıyoruz. Ülke gündemindeki olaylara değil, memleketimizi kalkındırmaya ağırlık veriyoruz. Çünkü bizim ilk ve tek hedefimiz Çankırı’yı kalkındırmaktır” diye konuştu.

 

Filiz, Çankırı’da bir süredir tartışmaları devam eden yeni hükümet konağı yeri ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kesinleşmiş alan olarak belirtilen Kırkevler mevkiinin İçişleri Bakanlığı tarafından uygun bulunmadığını anlatan Filiz, konağın Astsubay Okulu’nun alt kısmında bulunan 50 dönümlük arsaya inşaa edileceğini kaydetti.

 

Filiz, “ Biz bu işin oldubittiye getirilmemesini istedik. Vali şurayı istedi, belediye başkanı burayı istedi yok. Vatandaş nereye isterse oraya yapılacak, demokrasinin gereği budur. Türkiye’nin bazı illerinde hükümet konağı için ödenek ayrılmış ve 4 yıldır ihale edilememiş. Bizim acelemiz ne? Para geri gidecek deniliyor, ama gelmeyen para nasıl gidecek anlamıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Filiz, OSB alanındaki ulaşım sorununu da ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi