İftar davetlerinde yaptığı konuşmalarla önemli açıklamalara imza atan Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmalarda sık sık Çankırı vurgusunda bulunuyor.

 

Son olarak katıldığı İstanbul Grubu Dostluk Derneği'nin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği iftarda konuşan Erdoğan, Gazze'nin, Saraybosna'nın, Kabil'in refahının, Diyarbakır'ın, Çankırı'nın, Trabzon'un refahıyla örtüştüğünü dile getirdi.

 

Erdoğan konuşmasında “Sevgili kardeşlerim bize diyorlar ki, 'Şam'a bakma, Şemdinli'ye bak.' Bize diyorlar ki, 'Arakan'a bakma, Hakkari'ye bak.' Bize diyorlar ki, 'Gazze'ye, Saraybosna'ya, Kabil'e bakma, Diyarbakır'a, Çankırı’ya Trabzon'a bak.' Biz, Allah'a çok şükür, 81 vilayetimizi, tarihinde hiç görmediği hizmetlerle buluşturmuş bir hareketiz. Biz oraya da bakacağız buraya da bakacağız. Hiç bir endişemiz yok. Ama biz, Şemdinli'nin güvenliğinin Şam'dan başladığını bilen bir milletiz. Hakkari'nin huzurunun Arakan'ın huzuruna paralel olduğunu, Gazze'nin, Saraybosna'nın, Kabil'in refahının, Diyarbakır'ın, Çankırı’nın, Trabzon'un refahıyla örtüştüğünü bilen, gören ve bunun gereğini yapan bir hareketiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi