banner198

Bayramörendeki yarışmalar başarı ile tamamlandı.

Dünyanın bir çok bölgesinden gelen misafirlerini 5 gün süresince ağırlayan Bayramören, organizasyondan başarı ile çıkmasını bildi.

Bayramörendeki yarışmalar başarı ile tamamlandı.
banner145
Bayramören’de düzenlenen yamaç paraşüt şampiyonasının dünya klasmanında birinciliği Yunanlı yarışmacı Slavomir Matras kazandı.

 

11 Ağustos 2009 Salı günü yapılan açılış ile başlayan Paragliding World Cup ön ayağı ve Türkiye Şampiyonası 2. ayağı yarışmaları pazar günü (dün) sona erdi.

 

5 günde 5 yarışın başarı ile tamamlanması Bayramören’in önemini bir kez daha ortaya koyarken, organizasyon katılan tüm yerli ve yabancı yarışmacılarla birlikte misafirlerden de başarı notunu aldı.

 

YUNANLI MATRAS YARIŞMANIN BİRİNCİSİ…

5 gün içerisinde düzenlenen 5 yarışın toplam sonuçları değerlendirildiğinde yabancı pilotlar sıralamasında ilk 3 isim şöyle:

1. Slavomir Matras (Yunanistan)

2. Gurpreet Dhindsa (Hindistan)

3. Yassen Savov (Bulgaristan)

 

Yabancı pilotlar arasında 2. sırayı alan Hintli yamaç paraşütçüsü Gurpreet Dhindsa çok renkli bir kişiliğe sahip. Bayramören'de yarışmaların dördüncü gününde karşılaştığımız Dhindsa, aynı zamanda çok iyi bir motosiklet sürücüsü. Hindistan'a dışarıdan gelen gezginci turistlere rehberlik de yapan Dhindsa, dünyanın bir çok bölgesinde uçma ve motosiklet sürme zevkini yaşamış. Dhindsa "Ben ülkemin küçük bir köyünde dünyaya geldim. Ancak büyük bir insan olduğuma inanıyorum" derken Hint felsefesinden de özgün örnekler sunuyordu. Dhindsa Bayramören için ise "Uçuş için ideal bir bölge! İlk kez geliyorum ama herhalde bu bölgede uçmayı yeniden isteyeceğim. Özellikle bizlere bölge insanlarının gösterdiği yakın ilgi çok güzel!" dedi.

 

Yarışmada 3'üncü sırayı elde eden Bulgar Yassen Savov, Bayramören'in en renkli yarışmacılarından birisiydi. Rahat tavırları ile Bayramörenli'lerin de sevgisini kazanan Savov, özellikle 10 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu da 239 km ile kırması yarışmacıya olan ilgiyi daha da pekiştirdi. Savov Bayramören'le ilgili olarak "Burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yaptığım derecenin Türkiye'de gerçekleştirilen uçuş rekorunun da üzerinde olması, beni heyecanlandırdı. Bayramören gelecekte özellikle ileri derecedeki yamaç paraşütçüleri için vazgeçilmez bir yer olacak. Bayramörenlilere bizlere gösterdikler yakın ilgi için teşekkür ediyorum. Beklentilerimin çok üzerinde günler geçiriyorum" dedi.

 

Türk yamaç paraşüt pilotları arasında ilk üç derece ise şöyle belirlendi.

1.Semih Sayır

2.Yiğit Yıldırım

3.Mehmet Dursun

 

Yarışmaların Türkiye ayağının birincisi olan Semih Sayır Vedat Beki ile birlikte (üstte) görülüyor.

 

Yarışmaların Türk pilotlar sıralamasında ikinci sırayı alan Yiğit Yıldırım ile Vedat Beki birlikte görülüyor.

 

 

 

 

 

 

 

BAYANLARDA ÇEK PETRA BİRİNCİ...

5 gün süresince gerçekleştirilen uçuşlar sonrasında 17 bayan pilotun katıldığı şampiyonada sıralama şöyle gerçekleşti.

1. Petra Slilova (Çek Cumhuriyeti)

2. Seiko Fukuoka (Fransa)

3. Marina Olexina (Rusya)

 

Yarışmaların 4'üncü gününde uçuş öncesi beraber olduğumuz Petra Slilova eşi ve oğluyla birlikte uçuş hazırlıklarını yaparken bizlere de vakit ayırdı. Yaptığımız görüşmede "Bayramören'de bana ve aileme gösterilen yakın ilgiyi uzun yıllar unutmam mümkün değil" diyen Slilova, hedefinin şampiyonluk kürsüsü olduğunu söylemişti. Ve Petra Slilova sözünde durdu kürsüde yerini aldı.

 

Şampiyona ile ilgili ilginç ve özel fotoğraflar yine Çankırı Postası'nda olacak.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER