banner198

Çankırı Mübarek Ramazan ayına hazır...

Çankırı Müftülüğü, kentteki camilerde ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Bu yılın fitresi de 6.50 TL olarak belirlendi.

Çankırı Mübarek Ramazan ayına hazır...
banner145

11 ayın sultanı Ramazan dolayısıyla bir dizi ön hazırlık yapan Çankırı Müftülüğü mübarek Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala çalışmalarını tamamladı.

Camilerin halı, bahçe, şadırvan, tuvalet ve minare temizliklerini ve eksikliklerini tamamlayan müftülük, Ramazan ayı süresince düzenleyeceği programlarla vatandaşların ibadetlerini ve ramazan ayının manevi atmosferini en iyi şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacak.

173 camide canlı vaaz verilecek
Bu yıl yeni bir uygulamayı da başlatan Çankırı Müftülüğü, Çankırı’nın önde gelen 173 camisinde teravih ve öğle namazları öncesi din adamları tarafından canlı vaaz gerçekleştirecek. Vaizler, genellikle oruç, orucun faydaları, ramazan ayının önemi, namaz, ibadet gibi dini konularla, tasarruf ve israf, ticari hayatta güven, yardımlaşma, büyüklere saygı, komşu hakkı, riya ve kibir ile şehitlik ve gazilik gibi sosyal konularda vaaz verecekler.

Buğdaypazarı camisinde hatimle teravih namazı kılınacak: Çankırı'da bu Ramazan ayında hatimle teravih kıldıracak camiyi belirleyen yetkililer, Buğdaypazarı Camisinde hatimle teravih namazı kılınacağını belirttiler.

Mukabele Sultan Süleyman Camiinde (Büyük Cami) okunacak: Sultan Süleyman camiinde sabah namazının ardından bir peygamber geleneği olan ''mukabele" programı düzenlenecek.

Kadir Gecesi özel kutlanacak: Çankırı Müftülüğü Kur'an-ı Kerim'in vahiy yoluyla Hz. Muhammed'e gönderildiği ve İslam dininde en faziletli gece olarak bilinen Kadir Gecesi için özel bir program düzenleyecek.

Radyo programları: Ramazan ayına özel radyo programları hazırlayan Çankırı Müftülüğü, müftülük görevlilerince Kur'an-ı Kerim ve mealini radyolardan okuyacak.

Teravih namazı vaktinde kılınacak: Bu yıl teravih namazı vaktinde kılınacak ve ilk teravih namazı 20 Ağustos perşembe akşamı saat 21.12'de başlayacak.

İlk Ramazan topu cuma
günü atılacak
Çankırı ilk iftarın 21 Ağustos cuma günü saat 19.45'te açacak. Bayram namazını 20 Eylül pazar günü saat 07.12'de kılacak. Bayram namazı Atkaracalar, Bayramören ve Orta’da 2 dakika sonra, Kızılırmak’ta 2 dakika önce, Yapraklı’da 1 dakika önce, Şabanözü ve Kurşunlu’da 1 dakika sonra, Çerkeş'te 3 dakika sonra, Eldivan, Korgun ve Ilgaz’da aynı zamanda kılınacak.

Fitre miktarı belirlendi
Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki "fitre" miktarını da belirledi. Yapılan açıklamada, “Din İşleri Yüksek Kurulu toplantısında alınan kararla, asgari ücret geçim standardı ve gıda fiyatları gibi kriterler ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınarak, 2009 Yılı Ramazan ayının başlangıcından, 2010 Yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede Sadaka-ı Fıtır miktarı 6.50 (altı lira elli kuruş) TL olarak belirlenmiştir” denildi.

Açıklamanın devamında, belirlenen miktarın asgari bir miktar olup, ideal olanın ise kişinin yaşam standartlarına göre, ailesinde günlük olarak kişi başına düşen harcamalarına karşılık gelen bir meblağın verilmesi tavsiye edildi.

Haber: Çankırı Postası (Özel)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER