banner306
banner198

Belediyeden dolu dolu Ramazan etkinlikleri

Çankırı da ramazan çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle ile dolu dolu geçecek.

Belediyeden dolu dolu Ramazan etkinlikleri
banner145

Çankırı Belediyesi ramazan ayını çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri ile dolu dolu geçirecek.

 

Belediyenin ramazan etkinlikleri ile ilgili olarak Çivitçioğlu Medresesinde bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, vatandaşların ramazan ayında aileleri ve çocuklarıyla birlikte ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerle hoşça vakit geçirebilmeleri için çeşitli programlar düzenlediklerini söyledi.

 

Başkan Dinç’in verdiği bilgiye göre eski Çankırı olarak bilinen yukarı çarşıda düzenlenecek ramazan etkinlikleri çerçevesinde Tansuğ Sitesi önündeki alanda ramazan sahnesi kurulacak. Bir ay boyunca her akşam ramazan ayının ruhuna uygun şekilde geleneksel Türk Tiyatrosu, Hacivat Karagöz, Meddah, Orta Oyunları gösterileri yapılacak. Çocuklar için sürpriz gösteriler ve yarışmalar düzenlenecek.

 

 

Ramazan ayı boyunca Çivitçioğlu Medresesi saat 24.00’e kadar Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi ise yöresel sahur yiyeceklerinin de temin edilebilmesi için sahura kadar ziyaretçilere açık olacak. Ayrıca yine Ramazan ayı boyunca Çivitçioğlu Medresesi’nde Pazartesi ve Çarşamba akşamları, Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nde de Cuma akşamları teravih namazları sonrasında ney ve ilahi dinletileri gerçekleştirilecek.

 

Çankırı Belediyesi’nce Ramazan ayında daha sonra duyurusu yapılacak olan üç gün de Hasan Dursun, Mutafa Caymaz ve Cevher İlahi Grubu tarafından da ilahi ve tasavvuf musiki konseri verilecek.

 

Bu ramazanda birkaç mahallede vatandaşlarla toplu iftar düzenlemeyi planladıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç ramazan öncesinde camilerin belediye ekiplerince gülsuyu ile yıkandığını, talep eden camilerin halılarının da yine belediye ekiplerince temizlendiğini ifade etti.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, mübarek Ramazan Ayını ibadetlerin yanı sıra akşamları da ramazanın ruhuna uygun bir şekilde kutlamaya çalıştıklarını belirterek “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz ve yaklaşık bir ay süren etkinliklere halkımız beklenenin üzerinde ilgi gösterdi. Bu yıl da yine geleneklerimizde olan ramazan eğlenceleri ile Ramazan-ı Şerifi coşkuyla doyasıya yaşamak istiyoruz. Tüm hemşehrilerimizi ve yaz tatili münasebetiyle ilimizde bulunan misafirlerimizi bu etkinliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304