banner198

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu

Çankırı Geleceğini Planlıyor sempozyumu, Ataşehir Zübeyde Hanım öğretmenevinde yapıldı

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu
banner145

Çankırı Geleceğini Planlıyor sempozyumu, Ataşehir Zübeyde Hanım öğretmenevinde yapıldı.

 

Çankırı Valiliği, Çankırı Dernekleri Federasyonu ve Çankırı Vakfı tarafından organize edilen "Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu" işadamı İsmail Işık başkanlığında divan heyetinin teşekkülünün ardından İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından başladı.

 

Aralarında eski Bakanlardan Nurettin Ok ve Nevzat Ayaz’ın da yer aldığı sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin katıldığı sempozyumda, Çankırı’nın geleceği masaya yatırıldı.

 

İki bölüm halinde yapılan sempozyumun ilk bölümünde Çandef Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Çankırı Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekili İdris Şahin, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, eski bakanlar Nurettin Ok ve Nevzat Ayaz birer konuşma yaptılar.  

 

Programın 2. Bölümünde ise Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Kemal Karatatar ve Çankırı Vakfı Başkan Yardımcısı İlker Karataş hazırladıkları bildirileri sempozyumda sundular.

Konuşmaların ardından ilgili konulara yönelik salondan görüş ve çözüm önerileri alındı.

 

Bir gün süren sempozyumda Çankırı ekonomisinin dünü bugünü ve yarını, teşvik uygulamaları ile kentin tarihi, turistik ve kültürel zenginliklerine yönelik yatırım konuları ele alındı.

 

Sempozyumun ardından Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, ÇKÜ Rektörü Ali İbrahim Savaş, İl Özel İdare Başkanı Osman Canbaz, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, STK ve çeşitli oda başkanları İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret ettiler.

 

-SEMPOZYUMDAN NOTLAR

-Sempozyumun yapıldığı Zübeyde Hanım Öğretmenevi konferans salonu, ilk bölümün yapıldığı sabah seansında tamamen doldu. Öğleden sonra ki oturumda ise salonun 3/2’lik bölümü tamamen boşaldı.

- Salon girişinde açılan stantlarda Çankırı’yla ilgili broşür, kitap ve cd’ler katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı.

-Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda, Çankırı’dan 100 Ankara’dan 60 kişilik bir heyet katıldı.

-Çankırı Vakfı sunumunda eski Bakan ve vali Nevzat Ayaz’ın ekrana yansıyan fotoğrafı salondan büyük alkış aldı.

-ÇANDEF’in Çankırı Geleceğini Planlasın adlı tanıtım sunusunda NTV’nin O’an adlı programın yaratıcısı usta haber müdürü Oğuz Haksever’in seslendirmediği dikkatlerden kaçmadı.

-ÇANDEF sunumda görüntülü mesajı veren Nevzat Ayaz, bu günlere çok zor geldiklerini ama savrulmadıklarını söyledi. Yaşamında valilik, bakanlık gibi görevlerde bulunarak yöresine hizmet etme imkanı bulduğunu belirten Ayaz, “bugün birliğimiz dirliğimiz adına kendi aramızda didişmekten vazgeçelim. İri olalım, diri olalım.” mesajında bulundu.

- Davetsiz Misafir programın sunucusu ve türkücü Turgay Başyayla, Radyo programcısı Afrikalı Ali ve Anadolu TV’de yayımlanan Yurdum Anadolu program sunucusu Barbaros Özdemir sempozyuma katılan sanatçılar arasında yer aldı.

- Başta T.C. Başbakanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere İçişler Bakanı Beşir Atalay, Bakanlar Suat Kılıç, Fatma Şahin, Egemen Bağış, Cevdet yılmaz, İsmet Yılmaz, Veysel Eroğlu, Ahmet Davutoğlu, İdris Naim Şahin, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve eski Çankırı Valisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, İstanbul İlçe Belediye Başkanları telgraf göndererek selamlarını ilettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER