banner198

Çankırı İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri gece yarısı gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı ile amirlerinden tam not aldı.

Çankırı İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat
banner145

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri gece yarısı gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı ile amirlerinden tam not aldı.

 

Saatler 02.00’yi gösterdiğinde yapılan bir ihbarla itfaiyenin alarm zili çaldı ve itfaiye erleri yataklarından fırladıkları gibi kıyafetlerini giyip, teçhizatlarını alarak bir dakika içinde araçlarına yöneldi. Buğday Pazarı Mahallesi Kayısı Sokakta bir üç katlı bir evin yandığı şeklinde ihbar geldikten bir dakika sonra üç ekip halinde yangın mahalline hareket eden itfaiyeciler, toplamda 3 dakika 29 saniyede yangına müdahaleye başladılar.

 

 

Tatbikat için kent merkezinde yıkılması planlanan iki katlı bir bina vardiyada olmayan itfaiyeciler tarafından 02.00'da ateşe verilerek personelin merkezden çıkış ve yangına müdahale hızı kontrol edildi. Tatbikatta, olay yerinden yapılan ihbarın ardından süreölçer ile hız ölçümü yapıldı. Gecenin ilerleyen saatleri olmasına rağmen itfaiye erleri üç ekip halinde merkezden yaklaşık bir dakikalık bir süre içerisinde çıkış yaptı.

 

İhbar edilen bölgeye en kestirme yoldan ulaşan itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürmeyi başardı. Merkeze dönen ekipler yangının bir tatbikat olduğunu da burada öğrendi. İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tatbikatın başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek, ‘‘Amacımız ekibimizin yangın mahalline ne kadar sürede ulaşacağını kontrol etmekti. Arkadaşlarımız 3 dakika 29 saniyede yangın mahalline ulaşmayı başardılar. Bu bizim istediğimiz süre sınırları içerisinde’’ şeklinde konuştu.

 

Mahallelerindeki yangını meraklı gözlerle izleyen vatandaşlarda yangının bir tatbikat olduğunu anlamadan yangının söndürülüşünü izlediler.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER