banner198

Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu odaları ziyaret etti...

AK Parti MKYK üyesi, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu bir dizi ziyarette bulunmak üzere bu gün Çankırı’ya geldi.

Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu odaları ziyaret etti...
banner145

AK Parti MKYK üyesi, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu bir dizi ziyarette bulunmak üzere bugün Çankırı’ya geldi.

Geçtiğimiz ay göreve yeni seçilen oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Suat Kınıklıoğlu’nun gezisinde en önemli konuların başında esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılar konuşuldu.

Kınıklıoğlu gecikti derken NTV canlı yayınına katıldı!

Belirtilen programa göre saat 10.00’da AK Parti İl başkanlığında olması gereken Suat Kınıklıoğlu, NTV’de yayınlanan haber bültenine telefonla canlı bağlandı ve Rumların Türkiye’den son istediği taleplerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Canlı yayında “ Çankırı yolunda olduğunu belirten Kınıklıoğlu, "Rumların talepleri kabul edilemez. Bu konuda başbakanımızın yaptığı konuşmaya katılıyorum. Maalesef AB üyeleri arasında farklı konularda birbirlerini desteklemek adına pazarlıklar yapılıyor ve Kıbrıs Rum kesimi de bu pazarlıklardan istediği sonucu almış gözüküyor” diye konuştu.

Aman Devlet Bahçeli görmesin!

Kınıklıoğlu, ilk ziyaretini Terziler ve Manifaturacılar Odasına yaptı. Burada kendisinin yanında oturan kişinin milliyetçi kimliğiyle tanınan yönetim kurulu üyesi Necip Kara olduğu söylenince, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Salı günkü MHP meclis grubunda sarf ettiği “Meclis’teki herkese sesleniyorum! MHP sıralarına 1 metre yaklaşanlar ne olacağını görecektir.”  sözüne atıfta bulundu ve “Aman Devlet Bahçeli yanınıza bu kadar yaklaştığımızı görmesin!” esprisinde bulundu. Terziler Odası Başkanı Arif Bayrak’a diktirdiği takım elbisenin New York’ta reklamını yaptığını söyleyen Kınıklıoğlu herhangi bir sıkıntınız sorunuz varmı? diye sordu.  

Oda başkanı Arif Bayrak, “Sizin MKYK’ya girmenizden mutluluk duyduk. MKYK Partilerde çok önemli bir icra makamı. Partinin en üst yönetimine gelmenizden dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

 

Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşleri bizim için önemli!

Daha sonra Lokantacılar ve Kahveciler Odasına geçen Kınıklıoğlu ve beraberindekileri kapıda başkan Ahmet Söğüt ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Kınıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada STK’ların önemine değindi. AK Parti iktidarının en önemli yaptığı işlerden birisinin Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşünü almak olduğunu belirten Kınıklıoğlu, ” Bugün hükümetimiz kanun çıkaracağı zaman konuyla ilgili STK’ların görüşünü almadan kanun yapmıyor. Devlet tek başına iş yapmamalı. Mesele Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB ile ilgili konuda Türkiye’deki ikibin’e yakın STK örgütünü çağırmış ve fikrini almış” diye konuştu.

Yeni seçilen başkanların genç olmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen Kınıklıoğlu, Türkiye’de ortalama yaş oranın 28,4 olduğu vurgusunu yaptı. “Türkiye’de 50 milyon genç nüfusumuz var! Bu genç nüfusun STK’larda görev alması gerekiyor. Tabi demokrasinin gereği seçim yoluyla gelmesi şartıyla” dedi.

Söğüt;"Haksız Rekabet belimizi büküyor!"

Oda sorunları hakkında bilgi veren başkan Ahmet Söğüt, “Orduevi, öğretmenevi gibi yerlerde 4 çeşit yemeği 3 liraya veriyorlar. Memurlar öğle yemeğine çıktığında önceden lokantalarda yer kalmazdı. Şimdi kurumların yemekhanelerine gidiyorlar ve yanlarında misafir de götürüyorlar. Ayrıca sigara yasağı konusunda kahvecilerimize yapılan denetimler, dernek ve lokallerde yapılmıyor. Buraların denetlenmesini istiyoruz. Bu haksız rekabete yol açıyor” dedi.

Kahveciler ve Lokantacılar odasından Bakkallar ve Bayiler odasına geçen Kınıklıoğlu “Siyasette bazen hep iyi haberleri aktarma tarzı vardır. Her şey yolunda iyi gidiyor denir. Ben öncelikle serzeniş, eleştiri olabilir meşru taleplerinizi aktarmanızı istiyorum. Bize talep ve isteklerinizi yazılı olarak yada e-mail yoluyla mutlaka iletin” dedi.

Sevgili;" İç içe yaşamak istiyoruz!"

Bakkallar ve Bayiler Odası başkanı Ebubekir Sevgili “Bizler sizlerden buralara sürekli gelmenizi ve beraber iç içe yaşamayı istiyoruz. Sorunlarımızı birebir aktarmak istiyoruz. Sizinle birlikte bakkallarımızı gezmek isteriz. Onlarda sizlere gerekenleri aktarırsa ona göre bir an önce yön belirleyebilirsiniz.  Bizlerin en büyük sıkıntısı peş peşe açılan marketler zincirinin bakkalların nefes almasını zorlaştırıyor olması. Sürekli yer almaya devam ediyorlar. Çankırı'nın gelişmesi lazım! Alışveriş merkezleri de olmalı. Ama belirli bir standartta nüfusa orantılı artmasını istiyoruz” dedi.

Bu talep üzerine Suat KınıklıoğluBu konuda fazla yapılabilecek bir şey yok.  Gerçekçi olmak lazım. Marketleşme Türkiye’de var olan bir trend. Vatandaşlarımız marketten kendi eliyle domates, salatayı seçebiliyor ve kimse bir şey demiyor. Ama bakkallarımızı nasıl destekleyebiliriz bunu araştıralım. Eğer üyelerinizi toplarsanız birlikte bir sohbet toplantısı yapabiliriz. Bir pazar sabahı kahvaltıda buluşabiliriz” diye konuştu.

Karadeniz; "Üyelerimiz aidatı'nı dahi ödeyemiyor!

Buradan Esnaf Odasına geçen Kınıklıoğlu ve beraberindekileri, başkan Osman Karadeniz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Burada yapılan konuşmalarda Esnafın oda aidatını dahi ödeyemediğini söyleyen Karadeniz, “Ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşıyoruz! Bugün odamıza kayıtlı her üye esnafın aşağı yukarı 200 liraya yakın aidat borcu birikmiş durumda. Çankırı’da ekonomik sıkıntı had safhada yaşanıyor. Geçen Çarşamba günü pazarı gezdik saat 11.00 olmasına rağmen pazarcı esnafımız daha siftah etmemiş” diye konuştu.

Kınıklıoğlu; Kriz lafının K'sı Ekonomiyi etkiliyor!

Esnafın başlıca sıkıntılarını dinleyen Kınıklıoğu, ”Şimdi bu sorun Çankırı’ya has bir sorun değil. Ekonomik kriz sebebiyle Fransız otomobil üreticisi gelmiş, işlemlerini başlatmış, fakat kriz çıkınca yatırıma para harcamasına rağmen şimdilik altı ay duralım demiş. Kriz lafının K’sı duyulduğunda parası olanda olmayanda harcamayı kesiyor. Niye, çünkü herkes korkuyor. Bu psikolojik havanın insanların etkilenmesinde önemli bir rolü var. Eğer hergün ekonomi kötü gidiyor dersek insanlar daha çok etkilenir” dedi.

Şahin; "Esnafa büyük kolaylıklar sağladık!"

Burada sohbete katılan AK Parti İl başkanı Av. İdris Şahin “Eski şartlarda faiz indirimini en iyi veren banka %32 veriyordu. Şimdi Çankırı’da büyük tüccarlar %10’la para kullanabiliyor. Bugün faizin %50’sini devlet karşılayalım diyordu. Bu faizin  %5’lik kısmına tekabül ediyor. Yani yasanın hazırlık ve çıkış aşamasında bir yıl geçmeden Türkiye’nin ekonomik olarak ne kadar geliştiğinin bir göstergesi. Ve en önemlisi de Esnaf Kefalet Kooperatifleri, AK Parti geldiğinde %52’lerle kredi kullandırıyordu. Bugün yüzde 6,5 -7’ seviyesinde para kullandırılıyor. Bu büyük bir kolaylık ve rahatlıktır" dedi.

Akdoğan;"Sicil affı istiyoruz!"

Son olarak Şoförler ve Otomobilciler Odasına geçen Kınıklıoğlu’nu kapıda Necati Akdoğan karşıladı. Esnafın sıkıntıları dile getiren başkan Necati Akdoğan, “Otuzbir yıllık esnaf olarak söylüyorum hakikaten esnaf olarak çok sıkıntılıyız. Yani sıfır faizle kredi dahi verilse kazanç olmayınca çok bir fark olmuyor. Haftalık 15-20 kişi kredi için müracaatta bulunuyor ama 6 -7 kişiye krediyi zor verebiliyoruz. Esnaflarımızdan sicili bozuk olmayan kimse kalmadı. Merkez bankası kara listeye alınca üyelerimize kredi kullandıramıyoruz. Beş yıl boyunca da silinmiyor. Biz borcunu ödeyen esnafa sicil affı ya da beş yıllık bekleme sürenin indirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Akşam saatlerinde Sanayi ve Ticaret İl müdürlüğüne geçen Suat Kınıklıoğlu, yeni göreve başlayan müdür Şaban Küçükgümrah’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret boyunca Kınıklıoğlu'na AK Parti İl başkanı İdris Şahin, İl Genel Meclisi başkanı Osman Canbaz, AK Parti Merkez ilçe başkanı Hüseyin Boz ve parti yöneticileri eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER