banner198

Çankırı'da 6. İstiklal yürüyüşü yapıldı!

Ilgaz ilçesinin Kıyısın köyünde, '6. İstiklal Yolu Yürüyüşü' yapıldı.

Çankırı'da 6. İstiklal yürüyüşü yapıldı!
banner145

 Ilgaz ilçesinin Kıyısın köyünde, '6. İstiklal Yolu Yürüyüşü' yapıldı.

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu-Kastamonu-Ilgaz-Çankırı-Kalecik-Ankara arasında cephane taşıma yolu olarak kullanılan istiklal yolunda, bu yıl 6. defa yürüyüş yapıldı.

 Foto galeriye git

Geleneksel hale getirilen İstiklal Yolu Yürüyüşü'nün 6.sı Ilgaz ilçesinde düzenlenen törenlerle başladı. Önceki yıllara göre daha fazla katılımın sağlandığı yürüyüşte, Ilgaz yolu üzerindeki Üçoluk Jandarma Karakolu önünde toplanan katılımcılar, burada fidan diktikten sonra Kıyısın köyüne doğru harekete geçti. Savaş yıllarında İnebolu Limanı'ndan gelen cephaneyi Ankara istikametine götüren bölge halkının kullandığı yolda yürüyen katılımcılar, kağnı arabası eşliğinde beş kilometre yürüyüş yaptı. Kıyısın köyünde sona eren ilk yürüyüşün ardından, köy meydanında tören düzenlendi.

 

Törende konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İstiklal Yolu ile ilgili çeşitli bilgiler verdikten sonra saldırıda şehit olan 3 askerle ilgili de açıklamalarda bulundu: "Benim 7 yılım Güneydoğuda geçti. Ben problemin ne olduğunu iyi biliyorum. Sokakta, caddede benim askerim, polisim şehit oluyorsa, 35 tane kaymakam lojmanı tahrip ediliyorsa bu millet buna dur diyecektir. Bu katliamı yapanlardan, bu eylemi yapanlardan, bu vandallardan bunun hesabını birlikte soracağız." dedi.

 Foto galeriye git

Çankırı Milletvekili İdris Şahin de "İstiklal yürüyüşünün sevdalısı olan İstanbul'dan, Ankara'dan, Çankırı'dan gönüllerini ortaya koyan gençlerle, hanımefendilerle sembolik olarak kağnının arkasında yürümenin mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal yürüyüşü bir ruhun yeniden dirilişi anlamındadır. İstiklal yolu bizim açımızdan önemli bir yoldur. Şerife Bacı gibi analarımız bu yol da büyük bir fedakarlık örneği göstermiştir." dedi.

 

Konuşmaların ardından vatandaşlara bulgur pilavı ve hoşaf ikramı yapıldı. Etkinlik öğle yemeğinin ardından katılımcıların Doğdu Karakolu'na yürüyüş yapması ile son buldu.

Foto galeriye git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 06:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER