banner198

Çankırı`da, Damızlık Hayvan Kredisi Protokolü İmzalandı

Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi kapsamında Ziraat Bankası ve Süt ve Damızlık Sığır Üreticiler Birliği arasında protokol imzalandı.

Çankırı`da, Damızlık Hayvan Kredisi Protokolü İmzalandı
banner145

Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi’ kapsamında Ziraat Bankası ve Süt ve Damızlık Sığır Üreticiler Birliği arasında protokol imzalandı.

İl Tarım müdürlüğünün konferans salonunda gerçekleşen imza töreninde ‘Süt Sığırcılığını Geliştirme Projesi’ kapsamında birlik üyelerine verilecek krediyle ilgili Ziraat Bankası ve Süt ve Damızlık Sığır Üreticiler Birliği arasında protokol imzalandı.

Projenin Türkiye’de ki ilk uygulamasının Ankara birliğince yapıldığını söyleyen Ömer Çendek, “Orada Ziraat Bankası’nın kriterlerine uyan her üyeye 10 ‘ar baş hayvan dağıtıldığını söyledi. Bizde Ankara’dan sonra Türkiye’de bu uygulamanın ikincisini ilimizde başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Çendek, “Ben projenin Çankırı üreticisi için yakalanmış büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Nüfus oranımızın artmasının tarım ve ekonominin kalkınmasından geçtiğini belirtmek istiyorum. Yapılacak kredilendirmeyle süt üreticiliğinin yüksek seviyelere ulaşacağını düşünüyor ve imzalanan protokolün hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Ziraat Bankası Ankara 2. Bölge Tarımsal Bankacılık Bölüm müdürü Ahmet Serkan Kahya ve Süt ve Damızlık Sığır Üreticiler Birliği başkanı Ömer Çendek arasında Damızlık Hayvan Kredisi Projesi ile ilgili protokolü imzaladı.

Yapılan imza törenini Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu, Çankırı Ziraat Bankası Şube müdürü Ömer Diri, Çankırı 1. Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Baş ve çok sayıda birlik üyesi izledi.

Projenin gerçekleşmesiyle üreticinin işletme kapasitesi on beş ve üzeri hayvan kapasitesine çıkarması sağlanırken, süt verimi ve kalitesi yüksek, damızlık süt sığırı yetiştirilmesinin teşvik edilmesi küçük işletmelerin daha rantabl işletmelere dönüştürülmesi, üretilecek sütün pazarlanması noktasında yaşanan sorunların azaltılarak üreticilerin gelirlerinin artırılması ve projeden yararlanan birlik üyelerine üniversite tarafından eğitim desteği verilmesi amaçlanıyor

Ziraat Bankası ve birlik arasında imzalanan protokolle birlikte krediden yararlanan birlik üyelerine yedi yıl vadeli iki yıl faiz ödemeli ve son beş yılı taksit ödemeli kredi verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER