banner198

Çankırı’da FETÖ’nün “Bayanlar Yapılanması” iddianamesi kabul edildi

Çankırı’da FETÖ’nün “Bayanlar İl Yapılanması” iddianamesi kabul edildi

Çankırı’da FETÖ’nün “Bayanlar Yapılanması” iddianamesi kabul edildi
banner145

Çankırı’da FETÖ’nün “Bayanlar İl Yapılanması” iddianamesi kabul edildi

Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Bayanlar İl Yapılanması"na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüt adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen 41 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün "bayan yapılanmasına" yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda, FETÖ/PDY terör örgütünün Çankırı Bayan İl Yapılanması ile ilgili hazırlanan iddianame Çankırı Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Yapılanmaya yönelik soruşturma kapsamında 41 sanık, 05-06-07 Kasım 2018'de hâkim karşısına çıkacak.

Cumhuriyet Savcısı Muhammet Ali Adaş tarafından hazırlanan iddianamede; 41 sanık hakkında "Terör örgütü yöneticisi olmak, Terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, BYLOCK kullanmak gibi suçlardan zanlıların cezalandırılması istendi. Soruşturmada bazı sanıkların KHK ile kapatılan Nevbahar Hanımlar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği adı altındaki dernekte örgüt adına faaliyette bulundukları da iddia edildi.

Soruşturma kapsamında 06.11.2017 ve 29.09.2017 tarihlerinde çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Savcılıkça mahkemeye sevk edilen 5 kişi tutuklanmış,  gözaltına alınan 15 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Soruşturma da 15 kişinin ise KOM Şubede sadece ifadeleri alınmıştı. Altı zanlı ise adreslerinde bulunamamıştı. Tutuklanan isimler ise ilerleyen aylarda tutuksuz yargılanmak üzere cezaevinden tahliye edildiler. Böylece dosya kapsamında cezaevinde tutuklu sanık kalmamış oldu.

İddianamede, örgütün genel koordinatörü olarak atanan il imamları tarafından tek kasa yöntemi kullanılmak suretiyle örgüt içerisinde faaliyet yürüttükleri ve il ablalarının il imamına bağlı olarak görev yaptıkları, örgütün bayan yapılanmasının il içerisindeki yönetim kadrosunun il ablası ile birlikte eğitim danışmanı, yurt müdürleri ve muhasebe sorumlusu’ndan oluştuğu, resmi kurum ve kuruluşlar ile ticari ve bürokratik alanda, hücre sistemine uygun şekilde teşkilatlanan örgüt, meslek gruplarına göre oluşturulan ve ünite adı verilen her bir yapılanmadan sorumlu bir kişi atandığı, örgütün il yapılanması içerisinde bulunan kişi, kurum veya üniteler, abi-abla olarak bilinen sorumlu imamlar tarafından talimatlandırıldıkları, örgüt mensuplarının aralarında örgüt hiyerarşini gözettikleri, kişi ve üniteler arasında herkesin bilmesi gerektiği kadarını bilmesi kuralı sıkı bir şekilde uygulanmak suretiyle kişi veya ünitelerin bir üst konuya erişimlerini engellendiği, örgüt evlerinde kalan fakir öğrencilere burs verileceğinden bahisle iş adamlarından himmet adı altında para toplandığı, örgüt içerisinde bulunan üst kadrolar ile alt kadroların belirli görevlerde irtibatları görüldüğü, tedbir uygulanmak suretiyle bu irtibatın gizlenmeye çalışıldığı, sistematik görev dağılımı sayesinde örgütün geniş bir tabana yayıldığı ifade ediliyor.

İl Ablası dahil 6 kilit isim firari -

Öte yandan soruşturma kapsamında 6 zanlı bütün aramalara rağmen belirlenen adreslerde bulunamadı. 2013-2016 yılları arasında İl Ablası olduğu belirlenen Zehra Bukan başta olmak üzere Meryem Denizhan, Hayrunnisa Tuba Kütük, Sevilay Şeftali, Deniz Polat ve Behice Aydın haklarında yakalama kararı bulunan firari isimler listesinde yer alıyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2018, 04:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cabbar
Cabbar - 5 yıl Önce

Bunlara Fatih'in Hurufilere yaptığını yapacaksın.Başka çözüm yok.

Ahmet ULUSOY
Ahmet ULUSOY - 5 yıl Önce

imkan varsa başarıda var anadolu halkına imkan verilirse yapacagının hudununu belirlemek mümkün degil emegi geçen her ferde teşekürler başarılarının devamını dilerim.

hakanca
hakanca - 4 yıl Önce

siyasi ayağına ne zaman sıra gelecek ?

SIRADAKİ HABER

banner304