banner198

Çankırılılar Ravel’in Bolerosu gibi olmalı

Çankırılılar Ravel’in Bolerosu gibi olmalı

Çankırılılar Ravel’in Bolerosu gibi olmalı
banner145

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumunda en ilgi çekici sunum Çankırı Vakfı Başkan yardımcısı İlker Karataş’tan geldi.

 

İstanbul’da yaşayan Çankırılılar başlıklı sunumunda Ravel’in Bolerosu’ndan bahseden Karataş, Ravelin hayatı boyunca sadece iki eser bestelemesine ve bunlardan Bolero adlı parçasının 40 saniye sürmesine rağmen kalabalık bir orkestra topluluğu tarafından temanın her tekrarında topluluğa yeni bir çalgı katılarak ve ses bileşiminin renginin değiştiğini söyledi.

 

Orkestrayla çalındığında 16 dakika süren ve her tekrarında farklı enstrümanların devreye girmesiyle dünya da ilk kez bir klasik parçanın plak dünyasında best seller olduğunu anlatan Karataş,bu örnekten yola çıkarak Çankırı’yla ilgili konuları tek başına icra etmeye kalkışanların sesinin cılız çıkacağını belirtti.

 

Karataş, “Hep birlikte bu orkestrayı kurup bu eseri icra etmeye kalkarsak istediğimiz hedefi başarırız” diye konuştu.

 

Çankırılıların İstanbul’un bütün ilçelerine dağıldığını bildiren Karataş, Çankırılıların en yoğun yaşadığı ilçenin Sultangazi ilçesi olduğunu Ümraniye, Maltepe, Pendik gibi yerlerde de yoğun şekilde Çankırılı nüfusunun olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER