banner198

Çankırının dört ilçesinde CHP kongre yapamıyor!

Yıl sonunda büyük kurultaya hazırlanan CHP de üye şoku yaşanıyor.

Çankırının dört ilçesinde CHP kongre yapamıyor!
banner145

Yıl sonunda büyük kurultaya hazırlanan CHP'de üye şoku yaşanıyor.

CHP'nin son Merkez Yönetim Kurulu raporunda, yürütülen kongre takvimine ilişkin oldukça çarpıcı bilgiler yer aldı. 32 ilçede üye sayısı 50'den az olduğu için seçim yapılamayacak. Seçim yapılamayacak ilçeler arasından Çankırı’nın dört ilçesi de listede yer alıyor. Bayramören ilçesinde 16 üyesi bulunan CHP’nin Korgun, Atkaracalar ve Yapraklı ilçelerinde partisine kayıtlı üyesi bulunmuyor.  

Kongre takvimi çerçevesinde Şubat sonuna kadar ilçe kongrelerini tamamlama kararı alan CHP, 32 ilçede şok yaşadı. CHP bu ilçelerde yeterli üye bulamadığı için kongre yapamayacak.

34 ilçede kurultay yapamayacak

CHP’nin son Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporunda, yürütülen kongre takvimine ilişkin oldukça çarpıcı bilgiler yer aldı. Rapora göre ilçe kongreleri 21 Şubat 2010’da, il kongreleri ise 18 Nisan 2010’da tamamlanacak. Takvim çerçevesinde birçok ilde ilçe kongreleri yapılmaya başlandı. CHP’nin 32 ilçede üye sayısı yetersiz olduğu için ilçe kongresi yapılmayacak. Ayrıca Hakkari Merkez ilçe başkanı olmadığı, Hakkari Yüksekova ise il bazında seçim yapılmadığı için ilçe kongreleri sürecine dahil edilmeyecek. CHP böylece 34 ilçede kongreye gidemeyecek.

32 ilçede üyesayısı50’ninaltında

Aralarında Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca, Van’ın Bahçesaray, Sivas’ın Doğanşar gibi önemli ilçelerinin de yer aldığı 32 ilçede üye sayısı 50’nin altında bulunuyor.

Konya’nın 6 ilçesinde de üye sayısı 50’nin altında. Bu ilçeler şöyle: Afyon-Kızılören (8), Bingöl -Solhan (31) ve Yayladere (31), Bolu-Dörtdivan (44), Çankırı-Bayramören (16), Eskişehir-Günyüzü (10)-Mihalgazi (16)-Sarıcakaya (18), Gümüşhane-Köse (17), Hakkari-Çukurca (22)-Şemdinli (49), Isparta-Atabey (17), Karaman-Başyayla (20)-Kazımkarabekir (37), Kastamonu-İhsangazi (6), Kayseri-Hacılar (42), Özvatan (33), Konya-Akören (16)-Altınekin (14)- Derebucak (18)- Güneysınır (42)-Halkapınar (38)-Yalıhöyük (11), Kütahya-Pazarlar (25)-Şaphane (25), Muş-Korkut (47), Siirt-Aydınlar (10), Sivas-Doğanşar (12), Van-Bahçesaray (48).

Üyesi bulunmayan 3 ilçede Çankırı’da

Öte yandan CHP 3 ilçede ise sıfır üyeye sahip olduğu için bu ilçeler de doğal olarak kongreye gidemeyecek. CHP’nin sıfır çektiği ilçelerin tamamı Çankırı’ya bağlı ilçeler. Çankırı’nın Atkaracalar, Korgun ve Yapraklı ilçelerinde CHP kongreye gidebilmek için bir tek üye bile bulamıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER