banner198

Çankırıyı İstnabula taşıdık

Çankırıyı İstnabula taşıdık

Çankırıyı İstnabula taşıdık
banner145

Kültür Turizm, Sanayi Yatırımları gibi konu başlılarında sunumların yer aldığı sempozyumda konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, vali yardımcıları, daire müdürleri, kaymakam ve belediye başkanlarını yanına alarak İstanbul’a geldiğini sadece iki Kaymakamı nöbetçi bırakarak, Çankırı’yi İstanbul”a taşıdıklarını söyledi.

 

Çankırı’yı, Çankırılılara anlatmanın zorluğuna değinen Özcan, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışarak Çankırı'nın çözüm bekleyen çok sayıda sorununa el birliğiyle aşmaya çalışacaklarını kaydetti.

İstanbul'da Çankırı adına ilk kez bu derecede büyük bir organizasyon düzenlendiğine dikkat çeken Özcan, "Misyonumuz hür türlü imkanımızı kullanarak Çankırı'nın gelir ve istihdamını arttırmaktır. Çankırımızı Türkiye'de ilk 20 il arasında görmek istiyoruz. Gayretimiz bu yönde olacaktır" dedi.

2009 yılına ait TUİK verilerine göre en fazla göç alan iller arasında Çankırı’nın yer aldığını ifade eden Özcan, göç olgusunu durduran ana sebebi, Çankırı Karatekin Üniversitesinin açılmasına bağladı.

Görev süresi boyunca her yıl birkaç Çankırı evini restore edeceklerinin vurgulayan Özcan, bu projeye önümüzdeki ay Yaran evi yanında ki ahşap evi restore ederek başlayacaklarını belirtti.

Özcan sözlerini “Zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır’ diyerek kapattı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER