banner198

Faturayı yine vatandaş ödüyor!

Ekmek fiyatlarında yaşanan farklı fiyat uygulamaları ve gramaj farkları bakkallar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Faturayı yine vatandaş ödüyor!
banner145

Çankırı’daki ekmek fiyatlarında yaşanan farklı fiyat uygulamaları ve gramaj farkları bakkallar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Biz de ekmek fiyatlarını ve gramajlarda fark olup olmadığını sizler için araştırdık. Ve ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı.

 

Bakkallar Odası Başkanı Bayram Ergan’la bir araya gelen Ercan Şeker bakkal esnafının sıkıntılarını yerinde dinledi. Ekmek fırınlarınlarından aldıkları numunelerle, fiyat ve gramajlarını kontrol eden ikili ekmeklerdeki fiyat ve gramaj farklarını tespit etti.

 

Birlikte yapılan kontrollerde 275 ile 315 gram arasında değişen ekmeklerin gramajları da birbirini tutmazken birçok fırında 45-50 kuruştan ürünün satışı yapılıyor. Bilindiği üzere 300 gram ekmek tüketiciye 60 kuruştan ulaşıyor. Çankırı merkezde 18 fırın günde 40 bin adet ekmek üretiyor.

 

300 gram olması gereken
ekmek gramajları birbirini tutmuyor!

 Konuyla ilgili düşüncelerini belirten Bayram Ergan; “Bakkalların ve vatandaşlarımızın yoğun şikayeti üzerine yapmış olduğum araştırmalar neticesinde ekmek fiyatlarının diğer illere göre daha yüksek ve 300 gr’lık ekmeğin, 280 ila 285 gr olarak düşük gramaj ve sağlıksız ortamlarda imal edildiği tarafımdan tespit edilmiş olup ekmek fiyatlarının düşürülmesi ve gramajının doğru olması konusunda ilgili kurumlara da başvuruda bulundum”

 

Bakkallar isyanda!

“Bilindiği üzere; ekmek fabrikalarının satış reyonlarında ekmek 40 ila 45 krş arasında satılmakta. Bakkallarımızın alış fiyatı bile olmayan fiyattan satılan ekmeğin fiyatı kaç liradan kurtarıyor, acaba sorusu geliyor insanın aklına! Fırıncılar kendilerinin 45 krş’tan sattığı ekmeği neden bakkallara 60 krş’tan sattırıyorlar. Böyle olunca da bakkallar pahalıcı oluyor. Aslında bu fiyat konusunda bakkallarımızın hiçbir kabahati olmadığı gibi asıl mağdur da bakkallardır. Çünkü kar oranları çok düşüktür.

 

Marketten alışveriş
yapan bakkal var!

 Bakkalların hali o kadar perişan ki veresiye defterleri ile boğuşmak bir yana alım gücü olmayan, günlük küp şekeri süper marketlerden alıp bir miktar karla satan arkadaşlarımız var. Hipermarketlerin yaygınlaşması ve bu marketlerin şehir dışına bir türlü çıkartılamaması zaten bakkalların satışlarını etkiliyor. Bir de fırıncıların bu şekilde yapmış oldukları satışlar bakkalları tamamen bitiriyor ve bakkallar için kötü bir imaj veriyor. Ben Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı olarak tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Bakkallarımızın ve vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını istiyorum.

 

Belediye zabıtaları bir yıldır denetim yapmıyorlar!
Konuyla ilgili ismini vermek istemeyen bir bakkal “Belediye zabıtaları her sene üç defa gelir ekmek gramajlarını kontrol ederdi ama bir yıldır gelen giden yok! Zabıtanın yapacağı işi maalesef siz yapıyorsunuz!” dedi. Bakkalların ortak kanısı ise “Buradaki bir fırıncı Çankırı’da 60 kuruşa sattığı ekmeği Korgun’da 40 kuruştan satışını yapıyor! Demek ki bu fiyattan da kar edebiliyor. Varın gerisini siz düşünün!” şeklindeki sözleri Çankırı’da yaşanan başıboşluğun ve karışıklığın açık göstergesi olarak ortaya çıkıyor.

Sokaktaki vatandaş ne düşünüyor?
Konuyla ilgili görüşlerini belirten vatandaş kısa ve net konuştu; “Fırınlar eğer 45 kuruştan kar edebiliyorsa fiyatlar aşağı çekilsin ve her yerde aynı olsun. Elimizde bir ekmeğimiz kaldı bari ekmeğimize dokunmayın.”

Konuyla ilgili diğer haberler...

İmalathanelere hijyen hiç uğramamış!

Ekmekte denetimsizlik standardı düşürdü dedik ve!

Faturayı yine vatandaş ödüyor!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER