banner198

Hayatımı Seviyorum Sporla Yaşıyorum projesi start aldı

Hayatımı Seviyorum Sporla Yaşıyorum Projesine start verildi

Hayatımı Seviyorum Sporla Yaşıyorum projesi start aldı
banner145

“Hayatımı Seviyorum Sporla Yaşıyorum” Projesi’ne Valilik Brifing Salonunda imzalanan protokolle start verildi

Vali Vahdettin Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç tarafından imzalanan protokol gereği Hayatımı Seviyorum Sporla Yaşıyorum Projesine start verildi.

Vali Özcan, protokol imza töreninde basın mensuplarına proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Özcan, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yürütümünde İl Sağlık Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu, vatandaşlarımızın; daha sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürmelerini sağlamak amacıyla, “Hayatımı Seviyorum Sporla Yaşıyorum” projesine bugün itibariyle start veriyoruz.

“Hayatımı Seviyorum Sporla Yaşıyorum” herkes için spor projesidir. Toplumun her kesiminin kadın-erkek ve sosyal statü ayrımı yapmaksızın bilinçli, sağlıklı, düzenli ve sürekli spor yapması hedeflenmektedir.

Projede Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü; faaliyetler için tesislerin hazır bulundurulması, malzeme temini, her türlü kayıtların tutulması, katılacak vatandaşlarımızın ne tür egzersiz yapması gerektiği konusunda analiz ve değerlendirmeleri yaparak ilgiliye bilgi verilmesinden sorumludur.

İl Sağlık Müdürlüğü; faaliyetlere katılan vatandaşlarımız için her ay tesislere sağlık ekibi göndererek tansiyon ölçümü, kan değerlerinin kontrolü, beden kitle indeksi ölçümü [kg/(boy)²] yapılarak görevlendirilecek diyetisyen kontrolünde kişilerin yapması gereken programının belirlenmesi, GHSİM ne bilgi verilmesi ve proje tanıtım faaliyetlerinden sorumludur.

Haftanın 6 günü sabah ve akşam saatlerinde antrenör nezaretinde spor yapılacaktır. Malzemeler vücut analiz cihazı ve tanıtım giderleri için 25 bin TL’ lik bütçe ayrılmıştır.(Malzeme alımı 10 bin TL, Vücut analiz cihazı 10 bin TL, Tanıtım gideri-Afiş/ Broşür 5 bin TL )

Bir kişi haftada en az üç gün, günde bir kez olmak üzere spor yapacaktır. Spor/Egzersizlere katılacak vatandaşlarımız uygun oldukları zaman dilimini kendileri belirleyeceklerdir. Proje ilk etapta bir yıl olarak düşünülmektedir. Ancak bizim hazırlıklarımız ve hedefimiz sürekli olması yönündedir.

Proje ile daha fazla kişinin sporun içinde yer alması, yanlış yapılan egzersiz/ Spor ile beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, sporun kaliteli yaşamın bir parçası olduğu, anne ve babalar başta olmak üzere tüm aile bireylerine spor bilincinin aşılanması, çağımızın hastalığı haline gelen şişmanlık/obezite ile mücadelede başarılı olmak hedeflenmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER