banner198

İl Milli Eğitimde büyük vurgun!

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 550 bin TL. lik zimmet olayı ile suçlanan Z.S. nin elde ettiği parayla İstanbulda gazino ve daire aldığı ortaya çıkarıldı.

İl Milli Eğitimde büyük vurgun!
banner145

Vedat Beki - Ercan Şeker (Özel Haber)

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde mutemed kadrosunda çalışan Z.S. son altı yılda yaklaşık 550 bin TL’yi zimmetine geçirerek haksız servet edinimi sağlamış.

 

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yaptıkları denetim sonucunda muhasebe servisinde çalışan Z.S’nin zimmetine yaklaşık 550 bin TL geçirdiğini ve bu para ile İstanbul’da gazino ve daire sahibi olduğunu ortaya çıkardılar.

 

Yaklaşık 6 aydan bu yana bakanlık müfettişlerinin Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yaptıkları soruşturma ve inceleme sonucu ortaya çıkan vurgun olayının gelişiminden elde ettiğimiz bilgiler şöyle:

 

 

 

ZİMMET SUÇUNDAN SAVCILIĞA VERİLDİ…

- Olayların baş sorumlusu olarak hakkında açılan soruşturma sonucu 3 ay açığa alınan Z.S. daha sonra yasa gereği tekrar göreve iade edilmiş ve şu anda Karatekin İlköğretim Okulunda memur olarak görev yapmakta.

 

- Yapılan soruşturma sonucu ortaya çıkan durumu kabul eden Z.S. kendisi hakkında yapılan suçlamaları kabul ediyor.

 

- Z.S. kendi hesabına geçirdiği 550 bin TL’nin bir bölümünü emekliye ayrılan 5-6 çalışanı, hala görevdeymiş gibi göstererek, maaşlarını kendi hesabına aktardığı; bununla birlikte eğitim kadrosunda görev yapanları ek ders hizmeti yapmadıkları halde, kendileri hakkında ek ders ücreti çıkartarak bu ücretleri de hesabına aktardığı tespit edildi.

 

- Elde ettiği paralarla İstanbul’da gazino satın alan Z.S.’nin bir de daire aldığı belirtiliyor.

 

- Verdiği ilk ifadelerde “Bu parayı yediysem ben yalnız yemedim” diyen Z.S.’nin yapmış olduğu vurgunu tek başına başaramayacağı, ve konuyla ilgili olarak kendi biriminde çalışan birçok arkadaşının hesaplarına para yatırdığı da ortaya çıktı.

 

- Yapılan araştırmada bu hesaplara para yatırılan memurlardan birinin verdiği ifadede o dönemde Z.S’ün kendisini arayarak “Ben İstanbul’dayım! Hesabına 6 bin tl yatıracağım bu parayı da şu adama ver” dediği iddia ediliyor.

 

- Bu memurun o parayı verdiği kişinin de ifadesinde “Evet Z.S.’nin bana borcu vardı. Bu parayı ben bu memurdan aldım” şeklinde ifadesi var ama diğer hesaplara yatan paralarla ilgili ifade tutanaklarına ulaşamadık. Ancak Z.S’nin o adama parayı neden başka bir memur aracılığıyla ulaştırdığı direk şahsın hesabına yatırmadığı da merak konusu.

 

- Ayrıca bu soruşturmanın ardından daha önce görev yapan bir çok memur ve bürokratında bu olmadan habersiz olarak evraklarda imzaları olduğu için onlar da zan altında ve ayrı bir soruşturmanın bu konuyla ilgili yürütüldüğü elde edilen bilgiler arasında..

 

Bugünlerde İl Milli Eğitim camiasındaki genel kanaat “Bu kişinin böyle bir işi yapmasından kimsenin şüphe etmesi mümkün değildi! Neden derseniz; ailesinin ekonomik durumu gayet iyi. Buradaki yaşantısında çok farklı bir izlenim bırakacak hal ve davranışları da göstermedi! Kimsenin aklına gelmeyecek isimlerden bir tanesiydi. Gerçekten şaşırtıcı bir durum! Bunun ötesinde yapmış olduğu eyleme suç ortaklığı edebilecek insanların da olması muhtemel” yorumları yapılmakta.

 

BU KADARINA DA PES DOĞRUSU!

Olayların ortaya çıkmasından sonra hazırlanan suç dosyasının savcılık yolunda olan Z.S.’nin “İstediğiniz para kaç liraysa taksitler halinde ödemeye hazırım! Bunun için ne gerekiyorsa yapın!” demesi bu ifadeyi duyanların yüzünde tebessüm yaratmış!  Bakalım yapılacak ilk duruşmada Z.S. hakkında nasıl bir karar çıkacak. Öte yandan Z.S’nin suçu kabul etmesi ile kendisine verilecek cezada ¾ oranında indirimin yapılacağı da edinilen bilgiler arasında.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER