banner198

İlk kez geçen ay maaşları ödeyemedim!

Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin belediye borçlarından, Ilgazdaki kenelere kadar her türlü sorunun cevabını verdi...

İlk kez geçen ay maaşları ödeyemedim!
banner145

Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin belediye borçlarından, Ilgazdaki kenelere kadar her türlü sorunun cevabını verdi...

 

Başkan Cevdet Çetin “Ilgaz’da hemen hemen her gün 5-6 kişiyi kene ısırıyor! Ancak bizim keneler iyi huylu galiba! Kimseye bir şey olmuyor” derken ülkemiz insanını saran "kene" tedirginliği konusunda oldukça ilginç gelen cümleleri sıraladı!

 

İLK KEZ MAAŞ ÖDEYEMEDİM! 

Ilgaz’da 3’üncü dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Cevdet Çetin, “Bu kadar süre belediye başkanlığı yaptım, ilk kez geçen ay maaşları ödeyemedim!” derken Belediye olarak çektiği sıkıntının boyutlarını gözler önüne seriyordu!

 

Başkan Çetin “Nüfusu 15 binden aşağı olan belediyelerin bundan sonraki yıllarda çok daha büyük sıkıntılar yaşayacağını söylemeliyim. Ben bunca yıldır belediye başkanlığı yapıyorum bugünlerde çektiğimiz sıkıntıları hiçbir zaman yaşamadım! Geçtiğimiz ay ilk kez belediye çalışanlarının maaşını ödeyemedim!” derken bugünlerde nüfusu 10 binin altında olan belediyelerde yaşanan ekonomik darboğazın  boyutlarını gösteriyordu.

 

BİR DEFAYA MAHSUS BORÇLAR SIFIRLANSIN!

Başkan Çetin “Sosyal Güvenlik Kurumunun borçlular listesindesiniz! Yaklaşık 460 bin TL’lik borcu nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorumuzu ve şöyle yanıtladı:

 

“Bizim durumumuzda olan belediyelerin bu borcu ödemesi mümkün değil! Hükümetin bir defaya mahsus olmak üzere bizim bu borçlarımızı silmesini ve belediye olarak İller Bankasınca ödenen paramız hesabımıza yatarken, kaç işçi çalıştırıyorsak onların prim ücretlerini keserek paramızı göndermesi bence işin çıkış yolu olabilir!

 

Aksi takdirde benim Ilgaz Belediyesi olarak birikmiş olan yaklaşık 460 bin TL tutarındaki borcu ödemem mümkün değil! Ayda 10 bin lira da taksit istese benden bu parayı ödeyemem! Çözüm bizim gibi borcu olan belediyelerin bir defaya mahsus borçlarının sıfırlanması!”

 

KENELER ISIRIYOR AMA ÖLDÜRMÜYOR!

Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin’e “Kenelerle ilgili olarak Ilgaz’da durum nedir?” diye sorduğumuzda aldığımız yanıt “Günde 5-6 hemşerimizi keneler ısırıyor! Ancak bizim keneler galiba iyi huylu olmalı ki, kimseye bir şey olmuyor!” dedi ve devam etti:

 

“Hemşerilerimizi ısıran keneler ya iyi huylu, ya da hemen fark edilip hastanede tedavi altına alınıyorlar ki, Allah’a şükür herhangi bir ölümlü vaka ile karşılaşmadık! Ancak kene korkusu bildiğiniz gibi geçen yıl düzenlediğimiz festivali fena vurmuştu! Şehirlerde yaşayan hemşerilerimiz kene korkusu yüzünden köylerine gelmiyorlar! Bunun dışında insanlarımız evlerinde kümesler yaparak tavuk beslemeye başladılar! Belki de işin sevindirici yanı bu. Gerek Ilgaz’da gerekse köylerimizdeki evlerde hemen hemen herkes 4-5 tavuk bulundurmaya başladı!”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER