banner306
banner198

İstiklal Yolu Projemiz Çankırıya Vizyon katacak

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Valiliği için yapılacak yeni bina ile ilgili gönlünden geçen yeri kamuoyu ile paylaştı.

İstiklal Yolu Projemiz Çankırıya Vizyon katacak
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Valiliği için yapılacak yeni bina ile ilgili gönlünden geçen yeri kamuoyu ile paylaştı.

 

Çankırı Valiliği için yapılacak yeni binayla ilgili gönlünden geçen yerlerin başında Fatih stadının geldiğini belirten Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Çevre yolunun geçeceği yerin hemen yanı başında, Kentpark projemiz ve Atatürk Bulvarı’nın devamını açmamızla ulaşımı en kolay yerlerden olur” diye konuştu.

 

Çankırı Valiliği’nin şimdiki binasının yıkıldıktan sonra eskisi gibi yeşil alan olarak düzenleyeceklerini belirten Dinç, “Şehrin gelişiminin Kastamonu tarafına doğru olmasını istiyoruz. Ancak, bahçelerin yok olmasına ben Belediye Başkanı oldukça izin vermeyeceğim. Şehir merkezindeki stadyumun da şehrin gelişimi açısından kaldırılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Makamında düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna önemli açıklamalarda bulunan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, seçim kaybetme pahasına Kentsel Dönüşüm gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Bu güne kadar hiçbir Belediye Başkanı Çarşamba pazarını yıkmaya cesaret edememişti” dedi.

 

Karayolları tarafından Küçük Sanayi ve Yem Fabrikası arasındaki şehir içi geçişiyle ilgili çalışmanın tamamlanmaması nedeni ile bazı alanlarda çalışma için beklediklerini belirten Dinç, “Bu projeler bir biriyle bağlantılı işler. Şimdi iki masraf yapmak olmaz. Çalışma yapmak için; Ulaştırma Bakanlığıyla yapılan protokole göre ihale edilen şehir içi geçişinin 2012 yılı sonuna kadar teslim edilmesini bekliyoruz” dedi.

 

- BİZ KORE SAVAŞI ANILARIYLA BÜYÜDÜK

 

Şehitlik, din, iman ve vatan konuları değerlendirilirken, dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Dinç,” Bir kere ben bir gazi çocuğuyum. Rahmetli babam çocukken bize askeri talimler yaptırırdı. Biz Kore savaşı anılarıyla büyüdük” dedi.

 

Çankırı’ya şehitlik anıtı ve parkının mutlaka yapılacağının altını çizen Dinç, “Farklı yer arayışlarımız oldu ama gönlüme yatmadı. Gönlüme yatmayan bir yeri kimse bana yaptıramaz. Çankırı’da şehitlik parkı ve anıtının yapılacağı yer, İstiklal yolu olarak’ta tescillenen İstasyon kavşağının olduğu yerdir. Ben 150 metrelik bir yeri şehitlerimize yakıştıramam, bunu yakıştıranı da tasvip etmem. Biz 19 dönümlük alan üzerine Şehitlik parkını inşa edeceğiz. Burada sadece anıtın kurulacağı alan 150 m2 olacak. Kurtuluş Savaşını anlatan rölyefler, İstiklal Yolu Panoramik Müzesi’nin yer alacağı Çankırı’ya imaj ve vizyon katacak önemli bir projeyi hayat geçireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304