banner198

İtfaiye Müdürlüğünden başarılı bir tatbikat daha

İtfaiye Müdürlüğü, Başarılı Tatbikatları ve Hızlı Gelişimi İle Dikkat Çekiyor

İtfaiye Müdürlüğünden başarılı bir tatbikat daha
banner145

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, eğitim ve bilinçlendirme amacıyla, yangın ve depreme hazırlık tatbikatı düzenledi.

İtfaiye Müdürlüğü koordinesinde AFAD ve UMKE ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği 7,2 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında enkaza dönen bir bina altında kalan insanlara müdahale edildi. 

Çankırı İtfaiyesi arama kurtarma köpeği Deyzi, enkaz altında kalan ve birinin hayatta olduğu anlaşılan iki vatandaşın yerini tespit ederek kurtarma ekiplerini o noktaya yönlendirdi.

Cihazlı arama sonucu, enkaz altından bir kişinin daha kurtarıldığı tatbikat, başarı ile sona erdi.

Teknolojik donanımlarını hızla geliştirmeye devam eden Çankırı İtfaiyesi, son olarak yangının yan binalara sıçramasını önleyen perdeleme sistemini uygulayarak ve araç yangınına köpükle müdahale ederek hem yeni sistemini denemiş oldu hem de ilçelerden gelen İtfaiye personellerine gelişmiş itfaiye teknolojileri hakkında uygulamalı olarak bilgi verdi.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci’nin gözetiminde, İstanbul İtfaiyesi Daire Başkanlığı’ndan eğitmen Yavuz Dervişoğlu ve Tuba Alıca tarafından itfaiye personeline yönelik devam eden eğitim seminerlerinde ise; Temel İtfaiyeci Eğitimi, Yangınlara Müdahale, Sıkışmalı Araç Kazalarına Müdahale, Araç Yangını, Kentsel Arama Kurtarma, Yüksek Açılır Kurtarma, Jet Tahliye konularında eğitim seminerleri veriliyor.

Seminerler, Çankırı İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde 4-14 Haziran tarihleri arasında devam edecek.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER