banner198

KARGAZ vatandaşlarımızı kandırmasın!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, dün meydana gelen yağış sonrasında sel ve taşkınlardan zarar gören vatandaşların tespit edilerek zararının giderilmeye çalışılacağını söyledi.

KARGAZ vatandaşlarımızı kandırmasın!
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, dün meydana gelen yağış sonrasında sel ve taşkınlardan zarar gören vatandaşların tespit edilerek zararının giderilmeye çalışılacağını söyledi.

Haftalık basın toplantılarının sonuncusunda meydana gelen sel ve su baskınlarıyla ilgili bilgi veren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı tarihinin en büyük yağış oranının görüldüğünü belirterek, meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre akşam saatlerinde başlayarak sabah 05.00’e kadar süren yağışlar sonrasında metre kareye 73.7 metre küp yağış düştüğünü söyledi.

Aşırı yağış sonrasında İtfaiye merkezinde kriz masası oluşturduklarını belirten Başkan Dinç, itfaiye amirliğine bu süre zarfında dört telefon hattından 1100 ihbarın geldiğini ifade etti.

Yağıştan en çok etkilenen yerlerin başında fuar yolunun geldiğini anlatan Dinç, evinde mahsur kalan bir aileye kurtardıklarını ve özverili çalışmalarından dolayı itfaiye erlerine teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

Çankırı’da tespit edilen yedi bölgede acil yağmurlama şebekesi döşeyecekleri müjdesini veren İrfan Dinç, 7 milyon 403 lira tutacak proje ile sorunlu bölgelerde binlik borular döşeyerek baskın ve taşkınların önlenmesi için gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yedi ayrı bölge için hazırlanan projeleri basın mensuplarına gösteren İrfan Dinç,  Ankara karayolunun 2. Km. yer alan TOFAŞ ve Filizler Çelik Kapı arkasında kalan bölüm, Okullar bölgesi, Otogar ve İkizler bölgesi, Esentepe köprüsü ve Fuar yolu, hat boyunca Çankırı Lisesi ve devamı, Hastane üstü ile Derbent bölgesi ve Ayanoğlu ile Çankırı Atatürk Stadı bölgesinde ki yerlere binlik borularla yağmurlama şebekesi döşeyeceklerini sözlerine ekledi.

Çarpık kentleşmeyle ilgili sorumuza cevap veren Dinç, “Artık önümüze bakıyoruz, ben eski hakkında konuşmak istemiyorum” diye konuştu.

KARGAZ vatandaşlarımızı kandırmasın!

KARGAZ’ın kendileriyle ilgili ‘belediye yolları kazdırmıyor’ suçlamasını cevaplandıran İrfan Dinç,  KARGAZ’ın vatandaşla belediyeyi karşı karşıya getirmeye çalıştığının altını çizerek KARGAZ, ‘belediye yolları kazdırmıyor’ diyerek vatandaşı bize karşı kışkırtıyor.

Dinç,”Daha önce belli bir ücret karşılığında kapatma işlerini belediye olarak biz yapıyorduk. Ancak şuan benim ekiplerim buna yetersiz kalıyor Şu ana kadar yardımcı oluyorduk. Bundan sonra olamam. Ben asfaltımı bile müteahhide yaptırırken, KARGAZ’ın kazdığı yerleri nasıl kapatacağım. KARGAZ vatandaşlarımızı kandırmasın” diye konuştu.

Başkan Dinç, “KARGAZ istediği yeri kazabilir ancak, kapatmak koşuluyla. Aksi taktirde bir santimetre bile yer kazdırmam” diyerek sözlerini noktaladı.                                                        

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER