İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kaybolmakta Olan Değerlerimizi Yaşatalım” proje tanıtım toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve Rehber öğretmenlerin katılımıyla Rehberlik Araştırma Merkezi Toplantı salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, kaybolmakta olan değerlerimizi yaşatmanın toplumsal dayanışmadaki yeri ve önemine değinerek, eğitimcilerin bu konuda önemli sorumlulukları olduğunu söyledi. Müdür Petek, “Eğitim camiamız sayısal açıdan oldukça kalabalık bir camiadır. Bu değerlerimizi çocuklarımıza verirken gerekli çalışmaların yapılacağına inanıyorum. Ancak bu değerlerin öğrencilerimiz tarafından içselleştirilebilmesi için, etkinliklerin panolara asılacak birkaç yazıyla sınırlı olmaması gerekmektedir. Okul içi etkinliklerle, velilere yönelik yapılacak çalışmalarla, bu değerleri davranış haline getiren eğitimcilerimizle değerlerimiz somutlaştırılmalı ve yaşatılmalıdır. Buna biz inanırsak öğrencilerimiz de inanır” dedi.

Gazi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Abidin Ak’ın “Değer Kavramı ve Değerler Eğitiminin İlkeleri” konulu sunumlarının ardından, Şehit Yahya Coşkuner İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Kemal Karakuş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin tanıtımını yaptı.

Editör: Haber Merkezi