banner198

Kent sorumluluğumuzu yerine getirmenin güzel bir örneği!

Engellilerin kaldırımlara rahatça çıkabilmelerini sağlayan engelli rampalarının önündeki yağmur kanaları geçişlerinde yaşanan sıkıntılı durum mutlu sonla bitti.

Kent sorumluluğumuzu yerine getirmenin güzel bir örneği!
banner145

Geçtiğimiz günlerde yayımladığımız “Vatandaştan örnek davranış” adlı haberimizde dile getirdiğimiz ve Çankırı Postası olarak benzer birçok haberde değindiğimiz “Şehir merkezinde engelli ve bebekli ailelerin kullandığı araçlar, engelli rampaları önündeki yağmur kanallarına takılıp kalıyor ve geçişlerde büyük zorluklar yaşanıyor” uyarımızı konuyla ilgili etkili ve yetkililer olumlu yönde almışlar!

Nihayet yaptığımız bu ve benzeri haberler sonrası yetkililer sesimize kulak verdi. Engellilerin kaldırımlara rahatça çıkabilmelerini sağlayan engelli rampalarının önündeki yağmur kanaları geçişlerinde yaşanan sıkıntılı durum mutlu sonla bitti.

Çankırı Belediyesi ekiplerince rampa önlerindeki yağmur kanalarına monte edilen demir plakalar sayesinde engelli ve bebekli ailelerin araçları rampalardan takılmadan geçebiliyor. Rampa önlerine monte edilen plakalar Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce bugünden itibaren yerlerine monte edilmeye başlandı.

Yapılan düzenlemeyle ilgili memnuniyetini Çankırı Postası’na anlatan Mehmet Akbıyık adlı engelli vatandaşımızı, bu rampalardan birinden geçiş yaparken fotoğrafladık. Akbıyık; “Daha önceleri araçlarımız bu rampa önlerinde ön tekerleklerimiz takılıp kalıyor ve geçmekte güçlük çekiyorduk. Yapılan son düzenleme yerinde ve geç kalınmış bir olaydır. Ben buradan Belediye Başkanımız İrfan Dinç’e ve bu tür konulara gösterdiği duyarlılığından dolayı Çankırı Postası’na teşekkür ediyorum” dedi.

Ne diyelim ki? Çankırı Postası olarak yaptığımız haberlerle yaşadığımız kentteki eksiklikleri dile getirirken, etkili ve yetkililere de hizmet verme şansını tanımış oluyoruz. Ve ortaya çıkan olumlu sonuçlardan da büyük bir haz duyuyoruz. Bizi izlemeye devam edin…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER