banner198

Köşe yazarımız Bahattin Ayhan dan kitap bağışı

Çankırı Postası köşe yazarı Bahattin Ayhan, kitaplığında bulunan Çankırı konulu kaynak kitaplarını Çankırı Araştırmaları Merkezine bağışladı.

Köşe yazarımız Bahattin Ayhan dan kitap bağışı
banner145

Çankırı Postası köşe yazarı Bahattin Ayhan, kitaplığında bulunan Çankırı konulu kaynak kitaplarını Çankırı Belediyesince kurulan Çankırı Araştırmaları Merkezine bağışladı.

Dr. Rıfkı Kamil Urga Araştırma Merkezi’nde basın mensuplarıyla düzenlenen toplantıda Bahattin Ayhan’a teşekkür belgesi veren Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ayhan’a Araştırma Merkezine yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Bahattin Ayhan, üzerinde beş yıldan bu tarafa araştırma yaptığı, Çankırı camileri, türbeleri ve şifalı sularını konu alan yaklaşık 300 sayfalık  ‘’Çankırı İnanç Ansiklopedisi’’ adlı eserini de hiçbir telif ücreti talep etmeden, Çankırı Araştırmaları Merkezine verdiğini belirtti. Ayhan, Eserin gerekli prosedürün tamamlanmasının ardından Çankırı Belediyesi tarafından basımının yapılacağını ifade etti.

Çankırı’ya dair bir kısım araştırmalarının halen devam ettiğini söyleyen Ayhan,  bir iki yıl içinde bitecek çalışma sonrasında en az bir bu kadar daha eseri  Araştırma Merkezi’ne bağışlayacağını sözlerine ekledi.

Yaptığı bağış sonrasında duygularına Çankırı Postasına anlatan yazarımız Bahattin Ayhan,Çankırı’ya hizmet her şeyin üzerindedir. Burada görüş ve düşünce ne olursa olsun amaç  önyargısız olarak Çankırı’ya hizmettir. Çalışmalarımı kamuoyu yakından biliyor ve takdir ediyor. Sanırım bir araştırmacı için en büyük mükafat bu olsa gerek ve hiç bir şeye değişilmez. Son çalışmamı da Çankırı adına Belediye Başkanı Sayın İrfan Dinç’in Araştırma Merkezi Yayınları arasında yer alması için sahiplenmesi de güzel bir davranış oldu benim için. Kendisine teşekkür ediyorum. Çankırı sevdalısı hemşerilerimizin payda ki ayrışmaları bırakarak, paydası Çankırı olan hizmetler destek vermesini arzuluyorum” diye konuştu.

Araştırma merkezi görevlisi Mustafa Kara’nın teslim aldığı 747 adet kitaptan oluşan eser, Araştırma Merkezi demirbaş defterine işlendi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER