banner198

Küçük Erentürkün Büyük Başarısı!

Çerkeşli minik sporcu Erentürk Özder 9 yaş altı Türkiye Badminton şampiyonu oldu.

Küçük Erentürkün Büyük Başarısı!
banner145
Çerkeşli minik sporcu Erentürk Özder 9 yaş altı Türkiye Badminton şampiyonu oldu.

Cheetos sponsorluğunda yapılan 9–11–13 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası heyecanı 21 Haziran 2009 tarihinde “Kırıkkale Keskin Badminton Olimpiyatları Hazırlık Merkezinde” yapılan müsabakalarda sona erdi.

9-11 ve 13 yaş grupları arasında  5 kategoride yapılan yarışmalarda geçen yılın 9 yaş altı Türkiye şampiyonu Çerkeş 19 Mayıs Lisesi Spor Kulübü sporcusu Erentürk Özder, başarısını tekrarlayarak 2. kez erkeklerde 9 yaş altı Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Erentürk Özder, karışık çiftlerde ise Ankara'dan Elif Sel isimli sporcu ile Türkiye 3.lüğünü elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Çankırı’yı temsil eden minik sporcu  “Hedefim ileride olimpiyatlara katılarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmek” şeklinde konuştu.

Türkiye Şampiyonası hakkında bilgi veren Çerkeş 19 Mayıs Lisesi Spor Kulübü Badminton Takım Antrenörü Hüseyin Özder, hem sporcusu hem de oğlu olan Erentürk’ün geçen yılda şampiyon olduğunu ve bu yıl çok daha rahat bir şekilde şampiyonluğa ulaşarak federasyon yöneticilerinin dikkatini çektiğini belirtti. Erentük’ün yedi yıl sonra yapılacak olimpiyatlar için oluşturulacak Milli Takım hazırlık kamplarına zaman zaman çağrılacağı müjdesini de verdi. Hüseyin Özder, şampiyonaya 22 sporcuyla katılmayı hedeflediklerini ancak üç aydır antreman yaptıkları salon alt zemininde yapılan tadilat nedeniyle çalışmalarının aksadığını, bu sebeple şampiyonaya antrenman eksiği bulunan sporculardan yoksun olarak 9 sporcuyla katıldıklarını belirtti. “Oğlumun başarısından büyük gurur duyuyorum” diyen Özder, Badminton sporunun Çankırı’da yaygınlaşması için iş adamalarından destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Kırıkkale Keskin Badminton Olimpiyatlara Hazırlık Merkezinde yapılan 9–11–13 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonasına 87 kulüp ve 415 sporcu katıldı. Şampiyonada Çankırı, Çerkeş 19 Mayıs Lisesi Spor Kulübü takımından  9 sporcu  ile temsil edildi.

Dereceye giren sporculara madalyalarını ve kulüplere plaketlerini Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Kırıkkale İl Müdürü Lale Öztürk ve Badminton Federasyonu yönetim kurulu üyesi Akif Sıtkı Esen verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER