banner198

Üniversitemizde başörtüsü sorunu yok!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, özgürlükçü bir üniversiteyiz

Üniversitemizde başörtüsü sorunu yok!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, özgürlükçü bir üniversite olduklarını ve Üniversitelerinde başörtüsü sorununun yaşanmadığını söyledi.

Ahilik Haftası ve Yaran Kutlamaları çerçevesinde Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi’nde “Ekonomik Kalkınmada Ahilik ve Yaran” konulu panelde Türkiye’nin önemli gündem maddeleri içerisinde yer alan başörtü meselesi hakkındaki düşüncelerini ifade eden Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “Başörtüsü meselesi sosyete Maskolina’nın bir tuzağıdır” dedi.

Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “Kızımızın başındaki örtüsünden dolayı üniversiteye girememesi o başörtülünün tehlikeli fikirleri var diye addediliyor. Belki bir erkek öğrencimiz ondan daha tehlikeli bir kafa yapısına sahip ama o erkek öğrenci üniversiteye girebiliyor. Artık Türkiye bu takıntıları aşması gerekiyor. Başörtüsü sorunu tabi ki çözülecek. Bizim hiç kimseden korkacak bir halimiz yok. Bizim kültür mutfağımız, toplum projelerimiz dünyaya örnek olmuştur.  Bugün demokratik toplum yapılarının bile ulaşamadığı toplumsal projelerimiz var” dedi. 

Rektör Savaş,”Ben Türkolog’um, tarihçiyim. Medeniyet tarihçileri dünyada üç tane medeniyetten bahsediyorlar. Farklı inançtan olan insanların bir hukuki toplum yapısı içerisinde, barış içerisinde yaşatmaya çalışıyorlar. Birisi Parksromana dedikleri Roma Barışı,  birisi Parksottomana dedikleri Osmanlı Barışı, şimdilerde Parksamerikana dedikleri Amerikan Barışı.  Sizin mutfağınızda, öz geçmişinizde, başörtülü, örtüsüz, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, farklı inanışları olan insanlara aitte projeleriniz var ve de uygulamışsınız. Ve biz şimdi hala bıyıkla sakalla rujla, farla sinyalle uğraşıyoruz. İnşallah biz bu hastalıklardan vazgeçeceğiz” temennisinde bulundu.

Öte yandan program öncesi verilen yemekte gazetemiz sahibi Ercan Şeker’in, “Üniversitenizde başörtülü öğrenciler derslere girebiliyor mu?” sorusuna cevap veren Rektör Savaş, özgürlüklerden yana olduğunu ve Üniversitelerinde herhangi bir başörtüsü sorununun yaşanmadığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER