banner198

Vali Özcan Korgun OSB’de İncelemelerde Bulundu

Vali Özcan, Korgun Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Vali Özcan Korgun OSB’de İncelemelerde Bulundu
banner145

Vali Vahdettin Özcan, Korgun Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

Yapraklı Kaymakamı Korgun Kaymakam Vekili Celalettin Taşkaya, Korgun Belediye Başkanı Halil Öz, OSB Bölge Müdürü Mehmet Adıgüzel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Möhür, Sanayiciler ve Kurum Müdürleri tarafından Organize Sanayi Bölgesi girişinde karşılanan Vali Özcan, dört sanayi tesisinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Lotus Döküm’ü inceleyen Vali Özcan’a burada Lotus Döküm Ortağı ve Şirket Müdürü Leman Özgüler, fabrika hakkında bilgi verdi. Traktör ve rüzgar enerjisi alanlarında döküm üretimi yaptıklarını belirten Özgüler, İtalya Siemens grubuna ayda700-750 bin euro değerinde 400 ton işlenmiş pik döküm malzemesi ihraç ettiklerini, Korgun’daki fabrikalarında 70 işçinin, Ankara’daki fabrikalarında ise 50 işçinin çalıştığını belirtti. 2007’den bu yana üretim yaptıklarını belirten Meteorolji Mühendisi Özgüler, 5 milyon euroluk yatırım yaparak işe başladıklarını ve yıllık 8 milyon euroluk üretim yaptıklarını söyledi.

Köpek barınakları yaparak, kendi imkanları ile 70 köpeğe de baktığını belirten Özgüler’e Vali Özcan, bir bayanın böyle büyük bir işin başında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve gönüllü olarak köpeklerin bakımını üstlendiği için kendisini tebrik etti.

Daha sonra M&M Petrol Ekipmanları Fabrikasını inceleyen Vali Özcan’a burada Fabrika Müdürü Mehmet Güler bilgi vererek, daha önce Amerika’da olduklarını, Korgun’da 2 yıllık bir kuruluş aşaması sonrası 2012 Nisan ayında üretime geçtiklerini, toplam 11 bin m² lik alanda 4 bin m² kapalı alanlarının olduğunu, yılda 7200 adet akaryakıt pompası ürettiklerini ve 34 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. İşçilerine İstanbul’da kurs verdiklerini ve %98 kendi üretimleri olduğunu belirten Güler, Türkiye’nin Pazar payının  % 65’in ellerinde olduğunu söyledi.

İş Güvenliği Uzmanı-Makine Mühendisi Hürhan Çapar’da işçilerin gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

Gürmak Makine’ye de uğrayan Vali Özcan’a, Gürmak Makine Çankırı Fabrika Müdürü Ahmet Karadayı bilgi verdi. Karadayı, 21 bin m² arsaya sahip olduklarını, 5 bin 500 m² kapalı alan bulunduğunu, ayrıca 800 m² 3 katlı idari binasının olduğunu, Mart sonunda faaliyete geçeceklerini belirterek, demiryollarına ray bağlantı elemanları (çelik somun ve cıvata) üreteceklerini ve bu ürünleri üreten Türkiye’de tek firma olduklarını belirtti.

Buradan mobilyacılara mamül üretimi yapan Tosya Yapı Sanayi A.Ş.’ne geçen Vali Özcan’a Fabrika Müdürü Haşim Bakar, bilgi verdi. Artık keresteden kapı, dolap, ahşap yer döşemesi yapılacak malzeme üreterek mobilyacılara sattıklarını, 5 trilyonluk bir yatırım yaparak 10 bin m² toplam alanda 3bin 750 m² kapalı alanda 1 yıldır üretimlerinin devam ettiğini belirtti.

Korgun Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Adıgüzel, incelemeler sonrası organize sanayi bölgesinin genel durumu ile ilgili Vali Özcan’a bilgi sundu. Adıgüzel, Bölgede %75 doluluk oranında olduklarını, 19 fabrikada 1000 kişinin istihdam edildiğini, 5 tesisin hazırlık aşamasında, 4 tesisin inşaat halinde ve 7 tesisin gayri faal bulunduğunu söyledi.

Vali Özcan, “Çankırı Korgun Organize Sanayi de böyle büyük yatırımları görmek ve büyük yatırımların yapılıyor olmasından son derece mutluyum. Hepinizi tebrik ediyorum. Yatırımların artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER