banner198

Yeni yolla birlikte yeni dertler de ortaya çıkıyor...

Çerkeşe bağlı Aliözü köyü girişi yapılan yeni düzenleme ile birlikte uzadıkça uzadı. Köyde yaşayanlar mağduriyetlerine son verilmesini istiyor.

Yeni yolla birlikte yeni dertler de ortaya çıkıyor...
banner145

Çankırı’nın çevresinde yapılan yol çalışmaları Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın tabiri ile “Dağlar sıtma olmuş! Makine seslerinden tir tir titriyor” (!)

Doğru söze ne denir! Dağlar titriyor… Dağlar titreyince, mühendislerin ellerindeki cetvel ve kalemler de titriyor! Sonuçta, yapılan çizimler de oraya buraya kayıyor!

 

Bakan Yıldırım’ın makineleri Çankırı çevresindeki dağları titrete dursun, biz Çankırı Postası olarak işimize bakalım!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YENİ YOLLA BİRLİKTE KÖYÜN YOLU UZADIKÇA UZADI!

Çerkeş yolundayız… Bakan bölgeye Perşembe günü geldi… Ben de Cuma günü bölgedeydim! Hem Bakan Yıldırım’ın ziyaret öncesi hem de ziyaret sonrası çalışmaları E-80’de sizler adına görüntülemeye çalıştım.

Çerkeş’ten Atkaracalar yönüne doğru çok değil 3 kilometre ötede Aliözü köyü girişi var! Yapılan çalışmalarla Çerkeş’ten Aliözü köyü girişi şimdi 9 kilometreye uzamış!

 

Köyün taşındığını falan düşünmeyin! Köy yine yerinde! Ancak gel gör ki, köye giriş sapağı gidiş-geliş yollarının yapılması ile birlikte 3 km öteye kaymış! Üç gidiyorsun, üç geliyorsun anca köye giriş yolunda kendini görüyorsun!

 

BUGÜNLERE NASIL GELİNDİ?

Aylar önce Karayollarından 
mühendisler Çerkeş’e gelmiş. Çerkeş Belediye Başkanı görev gereği ilçe dışında! Karayollarından gelen mühendisleri ağırlayacak yetkili yok! O gün içerisinde belediyeden “kel alaka” bir görevli gelen mühendisleri olur olmaz bir yerde yatırıyor! Ertesi günü de aynı “kel alaka” arkadaş, derme çatma bir araçla onları Aliözü köyü yol girişine götürüyor! Mühendisler de, kendileriyle ne kadar ilgilenildiyse (!) o oranda bir çizim yapıyorlar ve Çerkeş’ten ayrılıyorlar!

 

Sonuç! Ortada… Aliözü köylüleri Bakan Yıldırım gelmeden önce Çerkeş Kaymakamına dertlerini anlatıyorlar… Kaymakam da sorunu çözme konusunda kendilerine söz veriyor. Ardından Bakan Yıldırım bölgeye geliyor ve kendisine aktarılan sorunu çözme konusunda Aliözü köylülerine “Bir hafta içinde sorununuz ortadan kalkacak”(!) diyor…

 

Hadi bakalım… Kolay gelsin!

 

Habere ek: Karayollarının Çerkeş Belediyesi ziyareti 29 Mart 2009 öncesi gerçekleşmiştir...

 

ÇERKEŞ HASTANESİ DE BENZER SORUNU YAŞIYOR!

Çerkeş ilçesinin Devlet Hastanesi de benzer sorunu yaşıyor… Çerkeş yönünden hastaneye giriş oldukça sıkıntılı. Hastaneye giriş yolu için yeni düzenleme ve proje çizimi tamamlandı. Uygulama için önümüzdeki günlerde start verilecek.

 

Personel bilgisayar kullanıyormuş! Teknoloji ilerliyormuş! Bütün bunlardan bize ne! Biz bize benzeriz! Önce yapar, sonra bozar, sonra tekrar yaparız! Değirmenin suyu çok! Harca babam harca!

 

Mevcut sistem, önce sorun yaratıyor, ortaya çıkan sorunu birileri hallediyor! Sorunu halleden de sonra “kahraman” oluyor!

 

Haber: Vedat Beki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf 1: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Çankırı ziyaretinde bölgede yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaparken.

Fotoğraf 2 ve 3: Aliözü köyüne giriş tabelası ve ortada olmayan sapak.

Fotoğraf 4: Çerkeş Devlet Hastanesi.

(Hatırlatma: Fotoğrafların haber siteleri tarafından izinsiz kullanılması halinde yasal haklarımızın kullanılacağının bilinmesini isteriz.)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER