banner198

Yolsuzluk soruşturmasında cezalar peş peşe geliyor

Çankırı Devlet Hastanesinde sendikal vesayetçilerin baş rollerde yer aldığı yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarla ilgili idari cezalar peş peşe geliyor.

Yolsuzluk soruşturmasında cezalar peş peşe geliyor
banner145

Çankırı Postası Haber Merkezimiz tarafından 18 Temmuz 2019 tarihinde ‘Çankırı Devlet Hastanesinde pes dedirten yolsuzluk iddiası’ başlıklı haberimizle kamuoyunun dikkatine taşıdığımız, sendikal vesayetçilerin baş rollerde yer aldığı yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarla ilgili idari cezalar peş peşe geliyor.

Çankırı sağlığının başına çöken ve sendikal gücü eline alarak kendi kişisel amaç ve çıkarları doğrultusunda organize suç örgütü tipi bir yapıya evirildiğine inanılan kişilerin karıştığı yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmasına Sağlık Bakanlığı müdahil oldu.

Haberimizde konu olan soruşturma neticesinde Çankırı Valiliği İl İdare Kurulu tarafından verilen cezalara kişilerin itirazların ardından kurul tarafından itirazlar reddedilerek cezalar yeniden onaylandı. Yolsuzluk ve usulsüzlük olaylarına karışan isimlere verilen cezaların tebliğ edildiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Ayrıca yapılan idari soruşturmada verilen cezaların ardından Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulundan gelen baş müfettiş, Kurban Bayramı öncesi İl Sağlık Müdürlüğünde soruşturma dosyasını incelemeye başladı. Soruşturmayı derinlemesine inceleyen baş müfettişin dosya da sona doğru yaklaştığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Mali zararın tespitine başlandı-

Soruşturmalar peşi sıra devam ederken İl Sağlık Müdürlüğünde ki mali soruşturma da neticelendi. Haksız kazanç sağlayanların kurumu ne kadar mali zarara uğrattığının tespitine ilişkin kişilerden rücu edilmek üzere Devlet Hastanesine geri ödemeler için talep yazıları yazıldı.  Hastane bütçesinden 500 bin liralık haksız kazanç elde ettiği ortaya atılan kişilerle ilgili zararın milyonları aştığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Net rakamların hesaplanmasının ise bir ay sürebileceği öngörülüyor.

Yargısal sürece doğru hızla gidiyor –

Adım adım sona yaklaşılan süreçte; resmi evrakta tahribat, kişisel verilerin korunmasına dair kanuna muhalefet edilerek hastaların mahrem bilgilerinin olduğu evrakların organize bir şekilde kurum dışına çıkartılması suçlarının da yargısal süreci heran başlatabileceği öngörülüyor. Sendikal vesayetçilerin Yüce Türk yargısı önünde hesap vermekten kaçamayacağı hukuk çevrelerinde sıklıkla dile getirilen konular arasında yer alıyor.

Algı oyunları kar etmedi! Sendika sayfasını kapattı-

Öte yandan Çankırı Postası ve haberimizi kaynak göstererek yayınlayan basın kuruluşlarına yönelik, hukuk yolu ile sözde yıldırma (!) politikasına sarılan sendikal vesayetçilerin algı oyunları da kar etmedi. Tek satır haberimize bile erişim engeli konulmadı. Kamuoyunun gündemine taşıdığımız haberlerin doğru olmadığı yalanına sarılan vesayetçiler, ‘Çankırı Sağlık Sen’ adlı sosyal medya sayfasında Sağlık Sen Genel Merkezinin adını böylesi bir utanç verici olayda kullanarak Genel Merkezlerinin Hukuk mücadelesi başlattığı yalanına sarılmıştı. Ancak, iddialara cevap vermek yerine sokak ağzı ile paylaşımlar yapan sendikanın sayfası, yaklaşık 10 gün önce sessiz sedasız bir şekilde kapatılarak yayından kaldırıldı. 

Aşağıda ki fotoğrafa 10 gündür kapalı olan sosyal medya hesabından ekran görüntüsü yer alıyor.

Kamuoyunun cevap beklediği sorular var!

1-   Kurumu zarara uğratan, yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı Çankırı Valiliği İdare kurulu tarafından verilen cezalarla tescillenen kişilerin hala Sağlık Sen üyelikleri devam ediyor mu?

2- Soruşturmanın baş kahramanı olan Çankırı Sağlık Sen Başkan Vekili M.T. hala sendikadaki görevini sürdürüyor mu?

3- Yapılan yolsuzluk, usulsüzlük, resmi evrakta tahribat ve hasta mahrem bilgilerini kurum dışına çıkarılması suçunu işleyen kişiler ve bunlara göz yuman idareciler hala görevlerini yapmaya devam edecekler mi?

4- Çankırı Sağlık Sen, bu suçlara bulaşmış ve idari ceza almış kişilerin binlerce lira tutan avukatlık ve basın kuruluşlarına sürekli gönderdiği noter ihtarname masraflarını, sendika üyesi olan sağlık emekçilerinden aldığı aidatlarla mı ödüyor?

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2019, 02:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
KURTULUŞ
KURTULUŞ - 5 yıl Önce

EVET HALA İŞLERİNİN BAŞINDALAR.O KADAR ORGANİZE ÇALIŞIYORLARKİ BİRİLERİ TARAFINDAN KORUMA ALTINDALAR.SABIR VE SÜKUNETLE BEKLİYORUZ.

yıldırım
yıldırım @KURTULUŞ - 5 yıl Önce

sabreden derviş sabretmekten gebermiş

Amcaoğlu
Amcaoğlu - 5 yıl Önce

Olum yediğiniz nanelerden biz utanır olduk artık, siz utanmadan eşin dostun yüzüne nasıl bakıyorsunuz, yazık çocuklara yazık, buraya yazılan her satırı okuyorlar, içlerine atıyorlar.

Haramiler
Haramiler - 5 yıl Önce

Hani ceza almamıştınız, hani müfettiş ceza vermeyecekti, siz kimi kandırıyorsunuz, Çankırının adı çıkıyor sizin yüzünüzden, Sayın il büyükleri sizleri göreve davet ediyoruz. Lütfen gereğini yapın, biz utanıyoruz bunlar utanmıyor.

ANAKRALI
ANAKRALI - 5 yıl Önce

BU KADAR OLAYDAN SONRA HALA SAĞLIK SEN ÜYESİ OLAN ARKADAŞLAR SİZLERDE VEBAL ALTINDASINIZ.

Özkan öz
Özkan öz - 5 yıl Önce

Sayın editör haber kaynağınızda bir yanlışlık olma olma ihtimali olabilir mi çünkü bu arkadaşlar o kadar titiz o kadar özverili çalışıyorlar ki idareye bir şey sormak için gelen personelin ses seviyesine el kol hareketlerine dahı dikkat edip haklarında tutanak tutup soruşturma açma çabası sarfederken böyle haberlere düşmeleri ilginç bir durum olsa gerek

Şahingözzz.....
Şahingözzz..... - 5 yıl Önce

Çankırı nın hizmetkarı olduklarını her fırsatta beyan eden sn Salim ÇİVİTCİOĞLU VEKİLİMİZ SAYIN MUHAMMET AKBAŞOĞLU VEKİLİMİZ HATTA SAYIN BELEDİYE BAŞKANINI İSMAİL HAKKI ESEN BAŞKANIMIZ SORUYORUM HİZMETKAR OLDUĞUNUZ BU MEMLEKETTE BEYTÜL MALA EL UZATANLARA SESSİZ Mİ KALACAKSINIZ

Şahingöz.....
Şahingöz..... - 5 yıl Önce

Utanma duygusunu yitirmiş bir güruh aldıkları kınama cezaları ile övünür hale geldiniz Ne kadar da yozlaştınız haydı buyurun bunlar iftira bizi vesayet altına almaya çalışıyorlar deyin artık inkar da edemiyorsunuz beytul mala el uzattığınızı

y.g
y.g - 5 yıl Önce

sevgili Çankırı lar bu saatten sonra bu memlekete hizmet gelmez ÇDH yapılan yolsuzluğa karşı savaşan kişilerin karşısına bu gün oylarımızla başa geçen kişiler buz gibi duruyorlar . bir AFERİN demedikleri kaldı onuda yakında diyecekler zaten ÇANKIRI DAN KAÇIŞ BAŞLASIN!!!!!!!


SIRADAKİ HABER

banner304