banner198

Kovid 19’dan ölen yaşlı kadının cesedi saatlerce evinde kaldı!

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi Dumanlı köyünde karantina tutulduğu evde dün saat 16.40’ta vefat eden doksan yaşındaki Yeter Mercan’ın cenazesi yetkililerin ilgisizliğine terk edildi.

Kovid 19’dan ölen yaşlı kadının cesedi saatlerce evinde kaldı!
banner145

Kovid 19’dan ölen yaşlı kadının cesedi saatlerce evinde kaldı.  

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi Dumanlı köyünde karantina tutulduğu evde dün saat 16.40’ta vefat eden doksan yaşındaki Yeter Mercan’ın cenazesi yetkililerin ilgisizliğine terk edildi. Yedi saat boyunca evinde cenazesi alınmayı bekleyen Yeter Mercan, yetkililer tarafından ilgilenen olmayınca köylüler tarafından battaniyeye sarılarak evinden çıkartıldı.  

KOVİD-19 virüsüyle mücadelede Kurşunlu Hıfzıssıhha Kurulunun vurdumduymazlığı bu kadarına da pes dedirtti. Saatlerce yetkililerden Annesi Yeter Mercan’ın, cansız bedeninin alınmasını ve Kovid-19'dan ölenlerin defin işlemlerine uygun şekilde dini vecibeler yerine getirilip yıkanarak defnedilmesini talep eden oğul Faruk Mercan, “Cenaze elimizde kaldı, bende karantinadayım ve çaresizim.” dedi.

Faruk Mercan,  Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’le saat 23.57’de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cenaze elimizde kaldı –

Annesi yeter Mercan’ın saat 16.40’da karantinada tutulduğu Dumanlı köyünde ki evinde vefat ettiğini söyleyen Faruk Mercan, “Yardımcı olunması için Belediye Başkanı Şakir Kaymak , Kaymakam hatta ve hatta milletvekili M. Emin Akbaşoğlu'na kadar ulaşıldı. Halen yardımcı olacaklar. Yıkama için bayan bulunamıyor. Hala bekliyoruz, çözüm bulacaklar. Cenazemizi kimse kabul etmiyor. Elimizde kaldı. Yatağında bekliyor. Kimse kabul etmiyor. Köyün gasil hanesine götüreceğiz. Yıkayıcı kimse bulamadık. Kendiniz yıkayın diyorlar. Kendimiz yıkayacağız, kendimiz gömeceğiz. Cenaze için kefenin üstüne koymaya ceset torbası da yok. Bir şey söylemiyorlar. ‘Kendi imkânlarınızla halledin’ diyorlar. Gecenin bir yarısı hala bekliyoruz. Soğuktan donduk bu ne zulüm, rezillik. ” dedi.

Traktör römorkuna konularak köy gasil hanesine götürüldü -

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’e telefon görüşmesi devam ederken Yeter Mercan’ın cenazesi köylüler tarafından evinden alındı. Cenazenin evden çıkarıldığı dakikalarda gelişmeleri an be an telefonda aktaran Faruk Mercan, “Şimdi köyden birkaç kişi geldi cenazeyi aldılar götürüyorlar. Kendi akrabalarım toplandılar götürüyorlar. Bu adamlara virüs geçerse ne olacak şimdi. Korunma yok, ilaçlama yok, muhafaza yok. Battaniyeye sardık, götürüyorlar şimdi. Gecenin bir yarısı hala bekliyoruz. Bende karantinadayım çıkamıyorum, ilgilenemiyorum.” dedi.

Çankırı demek ki, terk edilmiş vilayet -

Kendisinin de karantina da olduğunu söyleyen Faruk Mercan, ” Belediye başkanına paraysa parasını verelim. Nerede bayan imam varsa araba gönderip aldıralım. Cenazeyi oraya götürelim teklifinde bulunduk. Onu da kabul etmediler. İmkanımız yok dediler. Çankırı demek ki terk edilmiş vilayet” tepkisinde bulundu.

01 Nisan 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında cenazeler ve defin işlemleri ile ilgili genelge yayımlayarak kurumlara görevler yüklemişti.

Bu görevler kapsamında alınması gereken tedbirleri sağlamakla ve eksiklikleri gidermede amir görev, ilçe Hıfzsı Sıhha Kurulları Başkanlarına verilmişti.  

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2021, 23:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sağlıkci
Sağlıkci - 3 yıl Önce

Hay maşAllah durmak yok yola devam yahu bire kardeşim Çankırı da sağlık 4 sağlık memurunun emrine girmiş bir müdür tarafından yönetiliyor devlet hastanesi müdürleri ise duyduğum ve siz basından takip ettiğim kadarıyla evrakta sahtecilik sahte evrak düzenleme ve kamera görüntüleri eşliğinde arşivi soymaktan suçlu bulunup dosyaları savcılıktaymis durmak yok 2023 e kadar yola devam gün dediğin su gibi akıp gelir inşAllah

Ssss
Ssss - 3 yıl Önce

Makam aracına gelince en iyisine imkan var, vatandaşa gelince başınızın çaresine bakın

Üzgün
Üzgün - 3 yıl Önce

Allah yakınlarına sabır versin. Hem yakınınızı kaybediyorsunuz hem de böyle üzücü bir olayla karşılaşıyorsunuz. Olaydaki terslikler bir tarafa salgın hastalık bulunan bir cenazenin illaki yıkanması şart mı. Bile bile salgın hastalık olan cenazeye temas edip kendi canını hiçe saymak ne kadar doğru. Rabbim bu hastalığın şifasını tez zamanda verir inşAllah

SIRADAKİ HABER