banner306
banner198

Bu ilçede ittifaklar karıştı! MHP’ye Çerkeş’te CHP’li aday!

MHP Çerkeş İlçe Başkanı Hasan Güler, Çerkeş Belediye Başkan adaylarının Hüseyin Erdoğan olduğunu açıkladı.

Bu ilçede ittifaklar karıştı! MHP’ye Çerkeş’te CHP’li aday!
banner145

MHP Çerkeş İlçe Başkanı Hasan Güler, Çerkeş Belediye Başkan adaylarının Hüseyin Erdoğan olduğunu açıkladı. Güler’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma ilk tepki MHP’nin Çerkeş aday adayı Nurten Aşuluk’tan geldi. Aşuluk, üstü kapalı verdiği mesajda,  “Susuyorum çünkü ;  en çok Allah'ın adaletine güveniyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkeş’te 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti’den adaya adayı olan daha sonra ise aday gösterilmeyeceğini anlayarak CHP’ye geçip CHP’den belediye başkan adayı olarak seçim yarışına katılan Çerkeş Esnaf Kefalaet Kooperatfi Başkanı Hüseyin Erdoğan’ı aday gösterdiğini duyurdu. Böylece Erdoğan AK Parti ve CHP’den sonra MHP’den Belediye Başkanlığı yarışına soyunarak üç partide siyaset yapma isteği ile kırılması zor bir rekora doğru hızlı adımlarla ilerlemiş oldu.

Hasan Güler’in MHP Genel Merkezinde, Hüseyin Erdoğan’ın aday adaylığı başvurusunu yaptığını duyurduğu paylaşımında; Erdoğan’ı partilerinin adayı olarak ilan etmesi ise parti içi aday adaylığı yarışının pekte önemsenmediğini gözler önüne serdi. Erdoğan’ın aday adaylığı sürecini dahi geçirmeden dakikalar içerisinde aday ilan edilmesi diğer aday adaylarında şaşkınlıkla karşılandı. Güler ve Erdoğan, Genel Merkezde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci ile görüşerek hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Muhalefetin “Çatı Aday” formülü –

Öte yandan Çerkeş’te hizmetleri ile güçlü bir başkanlık dönemi geçiren Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı’ya karşı CHP’li Hüseyin  Erdoğan’ın muhalifler tarafından “Çatı Aday” olarak ileri sürüldüğü siyaset kulislerinde konuşuluyor. Eski Belediye Başkanı Mehmet Kiraz’ında Erdoğan’ı desteklediği, Çerkeş’te muhalif blokun bu formülle Sopacı’ya karşı meydana ineceği öngörülüyor.

Çerkeş’te ittifakları takan yok!

Anlayacağınız üzere Çerkeş’te Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı partileri arasında yaşanan işbirliği Çerkeş’in semtine dahi uğramamış görünüyor. CHP’li Erdoğan’ın karşı blokta yer alan MHP’den sürpriz bir şekilde aday çıkması ise ilçede blokların genel merkezlerden ziyade yerel siyasetçiler arasında oluşturulduğunu gözler önüne seriyor.

Muharrem İnce'nin 6 Mart 2014 tarihinde Çerkeş CHP mitinginde yaptığı konuşma!

Türk siyasetinde “Fırıldak Kubi” vakası -

Kubilay Uygun, 1995 seçimlerinde DSP’den milletvekili oldu ve neredeyse tüm partileri dolaştığı için adı ‘Fırıldak Kubi’ye çıktı. Türk siyasetinde 1 ayda üç parti değiştirmesiyle ile hatırlanan 20.Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Kubilay Uygun, 1995 yılında yapılan 20. dönem Milletvekilliği seçimlerinde memleketi Afyonkarahisar’dan Demokratik Sol Partiden (DSP) milletvekili seçilerek meclise girmişti.3 Temmuz 1996’da DSP’den istifa eden Uygun, 4 Temmuz’da DYP’ye katıldı. İki gün sonra ayrılıp 8’inde DSP’ye döndü. 30 Temmuz’da DSP’den bir kez daha ayrılan Uygun, aynı gün tekrar DYP’ye giriş yapıyordu. 27 Haziran 1997’de DYP’den ayrılıp, aynı gün MHP’ye katıldı. 18 Temmuz’da MHP’den istifa etti. 28 Aralık 1997’de DTP’ye katılıp, 10 Haziran 1998’de buradan da ayrıldı. Uygun, ayrıca milletvekilliğinden öncesinde ise CHP ve ANAP’ta da siyaset yapmıştı. Gidip gelişleriyle ünlenince bir söyleşide; “Bugün Kubilay, yarın Fırıldak Kubi, öbür gün Kubik, sonra Kubiş… Neyse yazsınlar. Ne yapayım” dedi. O kadar geniş görüşlüydü. Meclise gitmeye fırsat bulamıyordu. Bu sorun olunca Meclis’e gitmemek için hekim raporu aldı fakat parlamento tarihinde bir ilk oldu ve raporu reddedildi. Bunun üzerine milletvekili Uluç Gürkan “raporu ruh hekiminden alsın, o zaman kabul edilir” dedi. Güldü geçti, “beraber gidelim” dedi.

Maddi sıkıntılar yaşadığı öne sürülen Uygun 2016 yılında İstanbul'da bir otelde intihar ederek hayatına son vermişti.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2018, 16:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 5 yıl Önce

Nurten Aşuluk ne çabuk unuttu Meral akşenerin en ateşli taraftarı olduğunu demek ki Allahın adaleti o zamandan başlamış.

Cerkes secmeni
Cerkes secmeni - 5 yıl Önce

Bu memleket Hasan Sopacı nin da Hüseyin Erdoğan 'ın da hangi kıratta olduğunu bilir ve sandıkta notunu verir. Merak etmeyin.

geredeli
geredeli - 5 yıl Önce

çerkeşi dışardan yöneteceğiz diye uğraşanlar var. ama sandıkta çerkeş halkı hakkıya hakkını verir. merak etmeyin o kadar da vefasız değiliz biz. Kimin ne yapıp ne yapacağını iyi biliriz.

mustafa18
mustafa18 - 5 yıl Önce

Tamamınızın aldığı oydan fazla alacak Hasan Paşa Başkan.

Çerkeş
Çerkeş - 5 yıl Önce

Bolu ak parti adayi gecen donem chp adayi idi sayın yanlı basin

Hakan
Hakan - 5 yıl Önce

Numan kurtulmuş, soylu, türkeş, buda normal .... kimsenin silahsorlugunu yamayin

SIRADAKİ HABER

banner304