banner198

Mustafa Sarıgül: Çankırı’da oturmayan asla milletvekili olmayacak!

Çankırı’yı pilot bölge ilan ettiğini ve sıklıkla geleceğini söyleyen Mustafa Sarıgül, Radyo Neşe canlı yayınında Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in sorularını yanıtladı.

Mustafa Sarıgül: Çankırı’da oturmayan asla milletvekili olmayacak!
banner145

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Çankırı'da temaslarda bulundu.

Çankırı’yı pilot bölge ilan ettiğini ve kente sıklıkla geleceğini söyleyen Mustafa Sarıgül, Radyo Neşe Canlı Yayını'nda Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in sorularını yanıtladı.

Çankırı’da oturmayanı milletvekili yapmayacağım -

Çankırı’da oturmayanı milletvekili yapmayacağını belirten Sarıgül, “Güçlü parlamento da bakanlar mutlaka teşkilatlardan olacak. Çankırı’da oturmayanı milletvekili yapmayacağım. Çankırı milletvekili Çankırı’da oturacak. Perşembe günü akşam meclis görevi bitince Çankırı’ya gelecek, cenaze, düğün, sünnet düğünü, köyleri gezecek, muhtarımızla görüşecek. Milletvekili niye oluyor? Milletin derdine bakmak için oluyor. Milletten uzaklaşmak için olursa, Türkiye Değişim Partisinde milletvekili olamaz.” dedi.

Bir şehrin doğal dokusunu bozmamak lazım -

Çankırı’da çarpık kentleşmeye dikkat çeken Sarıgül, "Çankırı’ya girerken bakıyorsun bir tarafta 18 kat yükseliyor, bir tarafta 6 kat var. Bunu da doğru bulmuyorum. İsterim ki buranın bir bölgesini ayırsınlar gökdelen bölgesi yapsınlar. Ama eski dokuya da dokunmasınlar. Çankırı’nın 1935 yılında bir resmini karşımda görüyorum.   Ve ne kadar mutluyum. Keşke o Çankırı aynı şekilde korunsaydı da buraya turist akardı. Burası bambaşka bir şehir olurdu. Bir şehrin doğal dokusunu bozmamak lazım. O kentte atalarımızın, ecdadımızın bize bıraktığı mirası korumak lazım.” şeklinde konuştu.

Demokratik parlamenter sistemi savunan bir siyasi partiyiz -

Parlamenter siteme vurgu yapan Sarıgül, “Türkiye Değişim Partisi olarak kurulduğumuz günden bu güne, demokratik parlamenter sistemi savunan bir siyasi partiyiz. Bizim ana fikrimiz şudur! Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargı.  Bu noktada görüşlerimiz destekleyen siyasi partilerle görüşmemizde büyük fayda vardır. Demokrasi içerisinde zaman zaman farklı görüşler olsa bile, ülkemizin ana konular üzerinde bir toplumsal mutabakat sağlanabiliyorsa, bu ülkemiz adına son derece önemlidir.”ifadesini kullandı.

Sarıgül: Çiftçiye alım garantisi vereceğiz -

Tarıma ve çiftçiye alım garantisi vereceklerini aktaran Sarıgül, “Çankırı’da sanayicimize destek vermemiz lazım. Özellikle çeltiğe destek vermemiz lazım. ‘Türkiye’de petrol yok’ diyorlar. Türkiye’nin petrolü tarım! Otoyollara, köprülere alım garantisi varda, benim çiftçime niye alım garantisi yok?” diye sordu.

Sözlerine devam eden Sarıgül, “Altına, pırlantaya vergi yokta, niye mazota, traktöre vergi var? Olur mu öyle şey. Peki, soruyorum. Yatlara ÖTV yokta, Çiftçinin mazotuna niye var? Kendilerine sordum ve üzüldüm. Traktörlerine haciz geliyor, Paramparça vaziyetteler. Çeltikte geçen sene mahsulü aldılar bu sene henüz satamadılar. Geçen seneden kalma mallar elinde kalıyor. Türkiye Değişim Partisi olarak Tarıma ve çiftçimize alım garantisi vererek onların yüzünü güldürmeyi rabbim bizlere nasip edecek.” temennisinde bulundu.

Belediye Meclis üyeleri muhtarlar olacak! -

Sarıgül, “Muhtarlarımız aynı zamanda belediye meclis üyesi olmalı ve belediyelerde siyaset değil, o kentin sorunları konuşulmalı. Belediye Başkanı seçildikten sonra rozetini çıkartmalı ve bütün siyasi partilere eşit olmalı.” fikrini öne sürdü.

Sarıgül, radyo yayınının ardından Radyo Neşe ile kapı komşusu olan İYİ Parti İl Başkanlığına çat kapı ziyarette bulundu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2021, 04:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
sarılale
sarılale - 3 yıl Önce

sarıgül sende katıldın he chpkk hattına hani ne oldu ulan arkdaş tıpası yemeyen karşıya 10 kişi bir araya gelin anca yıkmaya çalışırsınızama sallarsınız yıkılmaz reis

Ilgaz
Ilgaz - 3 yıl Önce

Bı sen eksiksin gel meclise tam olsun oturmayan milletvekili secmeyecekmis çok komik konuşmalar herkes gelsin sen gelme kardeş

SIRADAKİ HABER