banner198

Şabanözü ve Orta’nın değişmeyen talebi! Bakın Demirel'den 45 yıl önce ne istemişler

Şabanözü ve Orta İlçelerini Çubuk ilçesi üzerinden Ankara’ya bağlayan karayolunun trafik yoğunluğu ve darlığı nedeniyle alt yapısının güçlendirilmesi isteniyor.

Şabanözü ve Orta’nın değişmeyen talebi! Bakın Demirel'den 45 yıl önce ne istemişler
banner145

ÇANKIRI POSTASI/ÖZEL: Şabanözü ve Orta İlçelerini Çubuk ilçesi üzerinden Ankara’ya bağlayan karayolunun trafik yoğunluğu ve darlığı nedeniyle alt yapısının güçlendirilmesi isteniyor.

Sık sık kazalarla gündeme gelen karayolunu kullanan bölge insanı daha önce kamyonlarla eylem yaparak sorunu kamuoyunda dile getirmişti. Ancak yol çalışmasını henüz istenen seviyeye gelmemesi Şabanözü ve Orta insanının tepkisi ile karşılanıyor. 

Tarihin tozlu raflarında yer alan bir fotoğraf karesi ise Şabanözü ve Ortalıların bundan 45 yıl öncede en büyük dertlerinin ulaşım ve yol sorunu olduğunu gözler önüne seriyor.

Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Süleyman Demirel'in 5 Haziran 1977 Genel Seçimleri için yurt geizleri kapsamında Çankırı’da katıldığı mitingde yer alan bir döviz ise editörlerimizin dikkatlerinden kaçmadı.

Musa Buhar arşivinden çıkan fotoğraf karesinde yer alan dövizde, “Şabanözü-Çubuk arası 30 kilometrelik yolun asfaltlanmasını istiyoruz” talebi yer alıyor. Şabanözü ve Ortalıların 45 yıldır değişmeyen en büyük talebi ise yine ulaşım ve karayolu ağının sıcak asfalt dökülerek genişletilmesiytle ilgili.

AP, MSP, MHP ve Cumhuriyetçi Güven Partisi'nden (CGP) oluşan koalisyon hükümetinin (Milliyetçi Cephe) Başbakanı olan Süleyman Demirel’i ise Çankırı’da coşkulu bir kalabalık karşılıyor.

Eski Belediye binası balkonundan vatandaşlara seslenen Demirel’e “Çankırı A.P’nin kalesidir” pankartı eşlik ediyor.

Geçtiğimiz gün AK Parti İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik’in dile getirdiği “Çankırı Cumhur İttifakı’nın kalesidir” söylemi ise siyaset dilinin yıllar geçse de değişmediğini gösteriyor.

Fotoğraf Arşivi:  Musa Buhar

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2022, 11:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sıtkı KOÇ
Sıtkı KOÇ - 2 yıl Önce

Bir seferde memleketinizi düşünün çocuklarınızı düşünün
bir sefer olsun bir birliktelik gösterelimde ortaya hizmeti getirelim
İmkansız yolları yapanlar konu Çankırı ve ilçeleri olunca nedense görmezden geliyor
Biz birlikte olamadıkça hizmet gelmeyecek.

Süleyman KARAMENİŞ Ç
Süleyman KARAMENİŞ Ç - 2 yıl Önce

ÇANKIRI Havalesinden Hükümet devlet millet islam düşmanı çıkmaz terörist seviçi ve terörist çıkmaz Vatan ve millet sevdalısı Yaren Ağaler Çikar

ortalı çankırılı
ortalı çankırılı - 2 yıl Önce

çankırı türkiye nin üvey evladıdır.
orta da çankırı nın üvey evladıdır
ne türkiyeli ler çankırıyı sever
ne de çankırılılar orta yı sever...
NOKTA....

SIRADAKİ HABER