banner198

Teke'den Hollanda'ya kınama

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gazi Yüksel Teke, yaptığı yazılı açıklama ile Hollanda makamlarını kınadı.

Teke'den Hollanda'ya kınama
banner145

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gazi Yüksel Teke, yaptığı yazılı açıklama ile Hollanda makamlarını kınadı.

 

1648 yılında Hollanda'yı Devlet olarak tanıyan ilk ülkenin Osmanlı İmparatorluğu olduğunu ifade eden Teke, açıklamasında şunları kaydetti:


Hollandalı makamları tarafından Türk Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın bulunduğu aracın durdurulup, engellenmesini ve sınır dışı edilmesini, çağ dışı ve insanlık dışı bir hareket olarak görüyoruz.


Hollandalı yetkililerin yapmış oldukları hareketler bir diplomata, bakana, hele hele bir Bayan Bakana hiç yakışmamıştır. Yapılan hareket, yakışıksız, kaba, ön yargılı ve saygısızca yapılmıştır.


Hollandalı makamlar tarafından yapılan nezaketsiz açıklamalar sonrası, kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamalar getirip, olağanüstü yönetim ilan edilmiştir. Bakanımızı karşılamaya ve destek amaçlı gelen gurbetçilerimize aşırı şiddet uygulamasına dönüşmüştür. Atlarla, köpeklerle, orantısız güç kullanmışlardır. İçlerindeki kinlerini bir daha kusmuşlardır.


Hollanda makamlarının bu tavırları, Türk Cumhuriyeti Devletine, Hükümetine ve Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir saldırı ve tacizdir. Türk Bakanlarına ve yetkilerine yapılan bu çirkin ve saygısız uygulamalarını şiddet ve nefret ile kınıyoruz.


Medeniyetin beşi ve uygulandığı yer olarak belirtilen, Avrupa ve Hollanda her fırsatta İfade özgürlüğü ve İnsan haklarından bahsedip, herkesin düşünce özgürlüğüne ve inancına saygılı olması gerektiğini savunan, Avrupa ve Hollanda söz konu Türk ve İslam dünyası olduğu zaman, bunları unutup, atalarının yapmış olduğu çağ dışı hareketlere başvurmaktan geri kalmamışlardır. Bu vesile ile maalesef gerçek yüzlerine bir daha göstermişlerdir.


Maskeleri düşmüştür. Yapılan bu uygulamalar bir Orta Çağ zihniyetidir. Faşizm ile Nazizm’in yeniden diriltilmesidir. Avrupalı siyasetçilerin çoğunluğu, ayrımcılık, ırkçılık, İslamofobi ve yabancı düşmanlığı yapmaktadırlar. Türkleri ve Müslümanları istememektedirler.


Avrupa tarih boyunca Türklerin ve İslam dünyasının dostu olmamıştır. Hiçbir zaman da hayrına nefes solumamıştır. Bizim düşmanlarımızla beraber hareket etmiştir. Bizlere karşı ne kadar terör örgütleri ve Vatan hainleri var ise her türlü maddi ve manevi desteği vermiştirler. Hep zayıf kamamıza ve düşmemizi beklemişlerdir. Fırsatını buldukları anda saldırmışlardır.


Bu nedenle dünyadaki bütün düşmanlarımız ve içimizdeki Vatan hainlerin Ülkemize saldırdığı bir günde, siyasi düşüncelerimizin ayrılıklarını bir kenara bırakıp, Devletimizin ve Hükümetin yanında yer almalıyız.


Ülkesi için canını seve seve veren Aziz Şehitlerimizin yakınları ve Terör Gazileri olarak ikiyüzlü Hollanda Hükümetini kınıyor Sayın Bakanımıza da büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2017, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER