banner198

Türkeş parkı 4,5 yıl sonra nihayet start alıyor!

2014 seçimleri öncesinde Çankırı eski Belediye Başkanı İrfan Dinç’in seçim vaadi olarak duyurduğu Alparslan Türkeş Parkı, 4,5 yıl atıl vaziyette kaldıktan sonra nihayet çalışmaların startı verildi.

Türkeş parkı 4,5 yıl sonra nihayet start alıyor!
banner145

2014 seçimleri öncesinde ankırı eski Belediye Başkanı İrfan Dinç’in seçim vaadi olarak duyurduğu Alparslan Türkeş Parkı, 4,5 yıl atıl vaziyette kaldıktan sonra nihayet çalışmaların startı verildi.

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Alparslan Türkeş Parkı çalışmalarının startını verdi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Hüseyin Boz, Başbuğ Türkeş’in adını, şanına yakışır bir şekilde Çankırı’da yaşatmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, Buğday PazarıMahallesi Yapraklı Yolu ile Tosya Caddesi arasında kalan9100 metrekarelik alanda Alparslan Türkeş Parkı yapımına başladı. İş makineleri ile düzenlenen alanın 4150 metrekaresi yeşil alana, 3000 metrekaresi otoparka, 643 metrekaresi ise meydan için ayrılacak. Çim amfi tiyatro, seyir terasları, dinlenme alanları, engelli ulaşım rampaları, kaya bahçeleri, yürüyüş yolları vekonsept koku bahçelerinin olacağı parkın içerisinde Alparslan Türkeş’e ait heykel ile bilgi panoları da yer alacak. Park, yapımının tamamlanmasının ardından Çankırılılara yeni bir dinlence alanı sunacak.

Çankırı'nın en merkezi noktasında bulunan park,genişletme ve yeniden düzenleme yapılacağı ifade edilerek virane hale getirilmiş ve 5 yıldır atıl vaziyette bırakılmıştı. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2018, 14:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Arafat GÖNDER
Mustafa Arafat GÖNDER - 5 yıl Önce

Çocuk Parkı da yapılırsa çok iyi olur.

Tahsin Aydın
Tahsin Aydın - 5 yıl Önce

Parkın altına bir kaç kat otopark yaparsanız dahi iyi olur.

Yüksel Demirbaş
Yüksel Demirbaş - 5 yıl Önce

Çankırılı Ülkücü şehitlerin hatırlatılması için parkta resimleri isimleri veya büstlerinin de yapılması uygun olur.

SIRADAKİ HABER