banner198

Susuz köye su ararken hayatını kaybetti!

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi Hocahasan köyünde meydana gelen kazada, köye içmesuyu arayan Kamil Kalemoğlu vefat etti.

Susuz köye su ararken hayatını kaybetti!
banner145

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi Hocahasan köyünde meydana gelen kazada, köye içmesu arayan Kamil Kalemoğlu (54) vefat etti.

Uzun yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Hocahasan köyünde, su bulma çalışmaları trajik bir ölümle son buldu. Yardımseverliği ile tanınan Hocahasan Köyü eski Dernek Başkanı aynı zamanda köy ihtiyar heyeti üyesi Kamil Kalemoğlu, göçük altında kaldı. Ankara Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan Kalemoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Olay, 6 Eylül Pazartesi  günü saat 16.30 sularında Hocahasan Yalancıkaya mevkiinde meydana geldi. Çankırı Postası Haber Merkezimizin edindiği bilgilere göre; köyün her ihtiyacına koşan hayırsever Kamil Kalemoğlu, yine köyün susuzluğuna çara bulmak üzere arazide su arama çalışmalarına katıldı.  Yalancıkaya mevkiinde tespit edilen nokta da köyün kendi imkanları ile kepçe ile yapılan kazı çalışmasında su bulundu. Suyun bulunmasının sevinciyle kazı yapılan alana inen kepçe operatörü Oğuz Öztürk ile Kamil Kalemoğlu, göçük altında kaldı. GSM hatları çekmediği için Muhtar Zeynel Abidin Kalemoğlu kendi çabalarıyla kazazedeleri çıkartmaya çalıştı. Muhtarın kazı alanına yakın bahçelerde yaşayanlardan yardım istemesiyle enkaz altında kalan ve sadece başları dışarıda kalan yaralılar 2 saatlik bir çalışmayla bulundukları yerden kurtarıldılar. Enkaz altından çıkartılan ve aşırı kan kaybettiği anlaşılan Kalemoğlu, yine otomobille Çankırı’ya doğru yola çıkarıldı. Telefon çeken bir yerde 112 acil servis ekiplerine haber verildi. Kalemoğlu, İncegeliş mevkiinde Korgun istikametinden yola çıkan ambulansa teslim edildi. Kazayı hafif şekikde atlatan kepçe operatörü Oğuz Öztürk ise tedavisinin ardından taburcu edildi. 

Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan Kalemoğlu, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara Şehir Hastanesine kaldırıldı. Şehir Hastanesinde tedavi gören Kalemoğlu, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak kazadan bir gün sonra saat 13.20'de vefat etti.  

Evli ve 4 çocuk babası olan Kalemoğlu, 8 Eylül Çarşamba günü sabah saat 10.30'da yoğun bir katılımla  Hocahasan Köyü Mezarlığına defnedildi.

Hayra adanmış bir ömür –

Hocahasan köyünde yardımsever kişiliğiyle tanınan Kalemoğlu, düğün ve cenaze sahiplerine yardım etmesiyle tanınıyordu. Şu an dahi kullanılan köy içi içmesuyu şebekedinin tesisatlarını çeken Kalemoğlu’nun vefat haberi köyde büyük bir üzüntü ile karşılandı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2021, 03:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tuncay Kayacı
Tuncay Kayacı - 3 yıl Önce

Kamil Kalemoglu dayıya Allahtan rahmet geride kalanlara sabırlar versin kamil dayı adam gibi adam dı gerek mütavaziligiyle gerek insanlıgıyla gerek karakteriyle bi hocahasanköyünden kamil kalemoglu geldi ve geçti seni asla bu köy unutmaz ve unutamaz bizler değil sen hakkını helal et dayı

murat ölmez
murat ölmez - 3 yıl Önce

Hayırsever abimize alkahtan rahmet kederli ailesine başsağlıgı diliyorum

Sukan ATA
Sukan ATA - 3 yıl Önce

Ah dayım ah. Yerin yurdun cennet olsun.

Şengül ekizceli
Şengül ekizceli - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanın cennet olsun amcam

Tuhtlu
Tuhtlu - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaAllah

ÜZEYİR KAYACI
ÜZEYİR KAYACI - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin. Kabri nur, mekanı Cennet , makamı âli olsun inşAllah.

Zekeriya
Zekeriya - 3 yıl Önce

Satilmisoglu

Zekeriya Satilmisoglu
Zekeriya Satilmisoglu - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun insAllah


SIRADAKİ HABER