Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi Hocahasan köyünde meydana gelen kazada, köye içmesu arayan Kamil Kalemoğlu (54) vefat etti.

Uzun yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Hocahasan köyünde, su bulma çalışmaları trajik bir ölümle son buldu. Yardımseverliği ile tanınan Hocahasan Köyü eski Dernek Başkanı aynı zamanda köy ihtiyar heyeti üyesi Kamil Kalemoğlu, göçük altında kaldı. Ankara Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan Kalemoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Olay, 6 Eylül Pazartesi  günü saat 16.30 sularında Hocahasan Yalancıkaya mevkiinde meydana geldi. Çankırı Postası Haber Merkezimizin edindiği bilgilere göre; köyün her ihtiyacına koşan hayırsever Kamil Kalemoğlu, yine köyün susuzluğuna çara bulmak üzere arazide su arama çalışmalarına katıldı.  Yalancıkaya mevkiinde tespit edilen nokta da köyün kendi imkanları ile kepçe ile yapılan kazı çalışmasında su bulundu. Suyun bulunmasının sevinciyle kazı yapılan alana inen kepçe operatörü Oğuz Öztürk ile Kamil Kalemoğlu, göçük altında kaldı. GSM hatları çekmediği için Muhtar Zeynel Abidin Kalemoğlu kendi çabalarıyla kazazedeleri çıkartmaya çalıştı. Muhtarın kazı alanına yakın bahçelerde yaşayanlardan yardım istemesiyle enkaz altında kalan ve sadece başları dışarıda kalan yaralılar 2 saatlik bir çalışmayla bulundukları yerden kurtarıldılar. Enkaz altından çıkartılan ve aşırı kan kaybettiği anlaşılan Kalemoğlu, yine otomobille Çankırı’ya doğru yola çıkarıldı. Telefon çeken bir yerde 112 acil servis ekiplerine haber verildi. Kalemoğlu, İncegeliş mevkiinde Korgun istikametinden yola çıkan ambulansa teslim edildi. Kazayı hafif şekikde atlatan kepçe operatörü Oğuz Öztürk ise tedavisinin ardından taburcu edildi. 

Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan Kalemoğlu, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara Şehir Hastanesine kaldırıldı. Şehir Hastanesinde tedavi gören Kalemoğlu, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak kazadan bir gün sonra saat 13.20'de vefat etti.  

Evli ve 4 çocuk babası olan Kalemoğlu, 8 Eylül Çarşamba günü sabah saat 10.30'da yoğun bir katılımla  Hocahasan Köyü Mezarlığına defnedildi.

Hayra adanmış bir ömür –

Hocahasan köyünde yardımsever kişiliğiyle tanınan Kalemoğlu, düğün ve cenaze sahiplerine yardım etmesiyle tanınıyordu. Şu an dahi kullanılan köy içi içmesuyu şebekedinin tesisatlarını çeken Kalemoğlu’nun vefat haberi köyde büyük bir üzüntü ile karşılandı.

Editör: Haber Merkezi