Çankırılı Eylül Güdül, çocukluk hayali olan pilotluk yolunda büyük bir başarıya imza attı. Orta İlçesi Yaylakent kasabasından olan Güdül, araştırmalarımıza göre brövesini takarak Çankırı’nın ilk kadın pilot adayı unvanını kazandı.

Başkan Oflaz’ın Kızı Eda ile Ahmet Çelenk dünya evine girdi
Başkan Oflaz’ın Kızı Eda ile Ahmet Çelenk dünya evine girdi
İçeriği Görüntüle

İTÜ Özel Ekrem Erginhan Ortaokulu ve Lisesi’ni tamamlayan Eylül Güdül, genç yaşta Beşiktaş altyapısında basketbol oynayarak birçok başarı elde etti. Spor yaşamını sürdürürken çocukluk hayalini de gerçekleştirmeye karar veren Güdül, babası Süleyman Güdül’ün desteğiyle Bahçeşehir Üniversitesi Pilotaj Bölümü’ne başladı. 2024-2025 akademik yılı mezunu olan Güdül, brövesini takmasının ardından göklerde sivil havacılıkta gurumuz oalcak.

Çankırı Postası Haber Merkezi’ne konuşan baba Süleyman Güdül, “Sanırım Çankırı’nın ve Orta Yaylakent kasabasının tek kadın pilotu kızımız, bizi hem onurlandırdı hem gururlandırdı. İnşallah birçok kızımız Çankırı’da ve Türkiye genelinde pilot olur. Bizim de kızımız bizleri onurlandırdı.” ifadelerini kullandı.

Cankiri Ilk Kadin Pilot 1

Muhabir: Tuğçe Betül Arpacı