banner198

Hızlı trenin makasları Çankırı'dan

Çankırı VADEMSAŞ Makas ve Makas Sistemleri Fabrikası, Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni ile açıldı

Hızlı trenin makasları Çankırı'dan
banner145
Yüksek Hızlı Tren (YHT) makaslarının üretileceği Çankırı Makas FabrikaVademsaş (Voestalpine Kardemir Demiryolu Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi)  düzenlenen törenle açıldı.


TCDD’nin 157. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde gerçekleştirilen toplu temel atma ve açılış törenleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımlarıyla Afyonkarahisar’dan canlı bağlantıyla gerçekleştirildi.


“5 yılda nüfusumuzun yarısını hızlı trenle buluşturacağız”


Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım “YHT Ankara'dan çıkıp Konya'ya, Eskişehir'e dakikasında varıyor. Her şey hayal etmekle başlıyor. Şimdi bir hayal daha kuralım. Ankara'dan hızlı trene binen bir kişi Afyon'a 1,5 saatte gelecek alışverişini yapacak, termalde dinlenecek, ekmekli kadayıfını yiyecek hızlı trene binecek ve İzmir'e 2 saatte gidecek. Manisa'ya Uşak'a gidecek. Yani bir kişi Türkiye'nin birçok ilini bir günde gezecek. Çok değil 5 yılda Türkiye'nin 15 vilayeti yani nüfusumuzun yarısını hızlı trenle buluşturmuş olacağız." dedi.


Konuşmaların ardından Bakan Binali Yıldırım, Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri ile birlikte 6 bölgeye gerçekleştirilen canlı bağlantı ile toplu temel atma ve açılış törenine geçilerek Afyonkarahisar’dan canlı yayınla Çankırı açılış törenine bağlanıldı.


Vali Özcan yaptığı konuşmasında, “Yaranlar diyarı ve kaya tuzunun başkenti Çankırı’dan selamlarımı saygılarımı iletiyorum. Afyon-İzmir yüksek hızlı treninin tüm Milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca 7 ayrı bölgede gerçekleştirilen temel atma ve açılışların tüm Milletimize, tüm Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Açılışını yaptığımız VADEMSAŞ, yüksek hızlı trenin makaslarını imal edecek. Bütün Milletimize, Çankırılılara hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Konuşmaların ardından Vali Özcan, Milletvekilleri Hüseyin Filiz ve İdris Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve protokol tarafından VADEMSAŞ Makas ve Makas Sistemleri Fabrikasının açılışı gerçekleştirilerek fabrika gezildi.


 “7 Bölgede 7 Şölen” isimli törenler kapsamında Çankırı VADEMSAŞ Makas ve Makas Sistemleri Fabrikasının da yer aldığı Muratlı-Tekirdağ 2. Hat ve Elektrifikasyon, Sivas Beton Travers Fabrikası, Malatya Zemin Altın Tekerlek Torna Atölyesi, Adana-Mersin arasındaki 4 adet modern tren setinin sefere verilmesi töreni ve İzmir-Bandırma Sinayalizasyon ve Elektrifikasyon temelinin atılması, Ankara-İzmir YHT Hattı Ankara-Afyonkarahisar kesimi temelli atıldı.




Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 22:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER