banner198

Çok Kitap Okuyan Öğrenciye Ödül

Eğitimde ciddi atılımlar gerçekleştiren Çankırı Belediyesi, eğitime gönül veren kurum ve kuruluşların da yanında olmaya devam ediyor.

Çok Kitap Okuyan Öğrenciye Ödül
banner145

Eğitimde ciddi atılımlar gerçekleştiren Çankırı Belediyesi, eğitime gönül veren kurum ve kuruluşların da yanında olmaya devam ediyor. 

 

Çankırı Belediyesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çankırı Şubesinin organizasyonunu üstlendiği “Köy Okullarının Kütüphanelerine Destek Kampanyası” kapsamında ilki Ünür köyü Şehit İlyas Aldağ İlkokulu'na yapılan kütüphanenin açılışının ardından şimdi de ikincisinin gerçekleştirilmesine destek verdi.

 

Tüney Şehit Mehmet Demir İlk ve Ortaokuluna yapılan kütüphanenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç, kitap okumanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Kitap okumak sizlerin dünyasını aydınlatacak, geleceğinizi şekillendirecektir. Bu yüzden tüm köy okullarına kütüphane kurmayı hedefliyoruz.  Bizler sizlerin yanınızdayız. Sizler için çok özel kitaplar seçtik. Sizden isteğimiz; bu kütüphaneden mümkün olduğunca yararlanmanız.’’ ifadelerine yer verdi.

 

 

Belediye olarak imkânları dâhilinde üstlerine düşen sorumlulukları her zaman yerine getirmeye gayret ettiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu kapsamda yerel yönetim olarak eğitime her türlü desteği verdiklerini ve köy okullarındaki öğrencilerin kendisi için önemli olduğunu kaydetti.

 

Okuma alışkanlığı olmayan bireylerin topluma faydalı olamayacağını, bu yüzden bu kütüphanenin açılışına beş yüz kitap bağışlayarak destek verdiklerini belirten Dinç, “Öğrenciler olarak sizler, kendinize hedef koymalı ve o hedef için azmederek çalışmalısınız.” dedi. 

 

TDED Çankırı Şubesi Başkanı Zeynep Dinç, kütüphane açtıkları okullarla ilgili bir sürprizlerinin de olduğunu belirterek, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve arttırılmasını sağlamak adına, TDED Çankırı Şubesi olarak Çankırı Belediyesi işbirliği ile yılsonuna kadar kütüphane açtıkları her okuldan en çok kitap okuyan öğrenciyi, beraberinde öğretmeni ve okul müdürü ile ödüllendireceklerini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER