banner198

Gerekli önlemleri aldık dediler ama!

Çankırıdaki hemen hemen tüm camilerin dolup taştığı gecede, ellerini semaya kaldıran Müslümanlar Allaha dua etti.

Gerekli önlemleri aldık dediler ama!
banner145

Kadir Gecesinde Camiler doldu taştı
Kur'an-ı Kerim'deki Kadir Suresi'nde 'bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nde müminler camiilere akın etti. Çankırı'daki hemen hemen tüm camilerin dolup taştığı gecede, ellerini semaya kaldıran Müslümanlar Allah'a dua etti.

Ramazan ayının 27. gecesinin büyük ihtimalle Kadir Gecesi olduğuna inanan Müslümanlar camilere akın etti. Yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim'leri okuyan vatandaşlar, Yaradan'dan af ve mağfiret diledi. Tövbe ve dilekleri için semaya kalkan eller hep birlikte "amin" dedi.

Sakal-ı Şerif İzdihamı

Kadir Gecesi nedeniyle teravih namazı çıkışında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen yüzlerce kişi izdihama yol açtı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda teravih namazının ardından Sakal-ı Şerif’in gösterileceğini öğrenen binlerce kişi, kutsal emaneti görmek için kent merkezindeki Ahmet Yesevi Camii’ne akın etti. Kutunun dualarla açıldığı sırada vatandaşlar, Sakalı Şerif'i görebilmek için izdiham oluşturdu. Sarılı bulunan 40 parçalık örtünün tekbirlerle açılmasının ardından cam şişe içindeki Sakalı Şerif,  Çankırılılara gösterildi. Bazı vatandaşlar, Sakalı Şerif'i cep telefonundan görüntülemeye çalıştı.

Yoğun ilgi sebebiyle zaman zaman uyarılan vatandaşlar arasında kutsal emanete en büyük ilgiyi çocukların göstermesi ise dikkat çekti. Bir saati aşkın süren ziyarette, kutsal emanetin bulunduğu kutuyu gören bazı kişilerin gözyaşı döktüğü görüldü.

Gerekli önlemleri aldık dediler ama!

Çankırı Müftülüğü Ramazan ayı dolayısıyla camilerde gerekli hazırlık ve tedbirleri aldığını duyurmasına rağmen, Hoca Ahmet Yesevi caminin içinde yer kalmaması üzerine vatandaşlar cami ve çevresinde kalabalık oluşturdu.

Caminin böyle bir gecede dolup taşacağını tahmin etmesi gereken yetkililerin gerekli tedbirleri almaması üzerine avluda bekleyen cemaat namazlarını kılabilmek için çevrede karton ve benzeri malzemeler aradı.  Birçok kişinin yer yokluğu nedeniyle kılamadığı namazın bitmesinin ardından binlerce kişi evlerine dağıldı.

 

Tüm yurtta camiler doldu taştı

 

Öte yandan bin aydan hayırlı olduğuna inanılan ''Kadir Gecesi'' nedeniyle vatandaşlar tüm yurtta camilere akın etti.

 

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm illerde camiler en kalabalık rakama ulaştı. Tüm yurtta cami ve türbelere akın edilirken, Konya'da yüzlerce kişi Mevlana'nın kabri başında Kur'an okudu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER