banner198

Derneğin hazırladığı proje AB tarafından kabul edildi...

Kurşunlu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği hazırladığı “Dünden Bugüne” isimli proje ile Kurşunlu tarihini yazılı metin haline getirmeye hazırlanıyor

Derneğin hazırladığı proje AB tarafından kabul edildi...
banner145

Kurşunlu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği hazırladığı Dünden Bugüneisimli proje ile Kurşunlu tarihini yazılı metin haline getirmeye hazırlanıyor. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından kabul edilen proje kapsamında hayat bulacak çalışmanın amacı;  yörenin var olan sözlü geleneğini kayda geçirmek.

 

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Günümüzde Kurşunlu ve köylerinde bütün bölgenin sözlü geleneği canlı bir şekilde yaşamaktadır. Bölgemizde efsaneler, eski hikayeler, batıl inançları yansıtan cümle kalıpları, deyişler, bilmeceler, ninniler ve çocuk oyunları, kurtuluş savaşına ait eski hatıralar canlı bir biçimde ortaya çıkarılacaktır. Henüz  yaşayan ve kuşaktan kuşağa aktarılan  bu bilgi birikimini sözlü tarih yöntemi ile kaydetmek ve arşivlemek  hedefimizdir. Ayrıca bölgemizde bizden önce var olan binlerce yıllık antik uygarlıklar konusunda gençlere eğitim verilerek asgari bir bilgilenme süreci oluşturulacaktır” denilmekte.

 

Proje kapsamında bölgede bulunan eski fotoğraf ve görsel belgelerin toplanarak, görsel bir arşiv hazırlanması planlanırken, sözlü belgelerden yararlanılarak bir tiyatro oyunu yazılması ve sahnelenmesi amaçlanıyor.

 

Projede yer alan gençler, zevkli, sevilen ve canlı bir uygulama olan sözlü tarih yöntemi ile yöresel tarihlerini tanıyarak farkındalık geliştirecek, kültürel miraslarına sahip çıkmayı öğreneceklerini ifade ediyorlar.

 

Fotoğraf: Kurşunlu ilçe merkezi arşiv görüntüsü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER