banner198

Ölüm Çukuru pazar günü nihayet tamamlanıyor!

Vedat Beki, son günlerde gündeme gelen Ayan bölgesindeki çukuru yerinde gördü ve sizler adına ilk ağızdan bilgileri aldı.

Ölüm Çukuru pazar günü nihayet tamamlanıyor!
banner145

Son günlerde çalışma yapılan çukura düşen araçlarla ve ölümcül kazalarla sayfalarımıza "Ölüm Çukuru" olarak yansıyan Çankırı - Korgun kara yolu üzerinde Ayan köprüsü yakınında bulunan çalışmaları bugün sizler adına yerinde izledim.

Başta Aşağı Çavuş, Yukarı Çavuş,Alanpınar, Paşa, Başeğmez, Dereçatı ve Ahlat köylerinden gelen vasıtaların Çankırı-Korgun karayoluna taşınmasında büyük kolaylıklar sağlayacak olan alt geçit inşaatı son bir haftada 1 kişinin ölümü ve 1 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan kazalara sahne oldu.

Alt geçit çalışmalarının sürdürüldüğü alana gerek aşırı hız gerekse zamanında alınmayan önlemler neticesinde düşen iki araç, hem kamuoyunda hem de inşaat çalışma sahasında çalışanlar arasında derin üzüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Hatırlanacağı gibi 20 Ağustos Perşembe gecesi saat 23.00 sularında inşaat çukuruna uçan araçta bulunan Saniye Benli (47) olay yerinde yaşamını yitirmişti. Bu kazanın daha üzerinden 72 saat geçmeden aynı yere bu kez Mehmet Nezir Toprak yönetimindeki 09 HV 524 plakalı bir minübüs uçmuş ve araçta bulunan 4 kişiden Ruhat Toprak (13) ağır yaralı olarak Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı.

BUGÜN ÖLÜM ÇUKURUNDAYDIM!
Yaşanan böylesi ölümcül kazalar sonucunda "ölüm çukuru" olarak adlandırılan bölgeye giderek konuyla ilgili yaşananları yerinde görmek istedim. Salı günü saat 15.30 sularında inşaat alanında ve çevrede alınan önlemleri yerinde görme fırsatını buldum.

Ölümcül kazaların cereyan ettiği çalışma alanında Karayolu yetkililerinin verdikleri bilgiler ışığında kanaatim odur ki, aşırı hız ve dikkatsizlik birinci derecede önemli bir faktör. Ancak, alınan her türlü önleme karşın, özellikle çalışma alanı için açılmış çukurların önlerine yığılan molozların bugünkü durumu ile ilk günkü durumları arasındaki belirgin farklılıklar ister istemez "böylesi önlemlerin daha önce alınması gerektiğini" gözler önüne de sermiyor değil!

İnşaat alanından yaklaşık 1 km öncesinden başlayan ikaz levhaları ve uyarı işaretleri, orada bulunduğum sürece gözlemlediğim kadarıyla trafikte seyir halindeki sürücülerin diğer işaretlere hangi ölçüde dikkat ediyorlarsa, bu uyarılara da o ölçüde önem verdiklerini sergiliyordu. Yaşanan iki talihsiz kazanın gecenin ilerleyen saatlerinde olduğunu göz önüne getirirsek, sanıyorum en büyük eksikliğin "ışıklı ve dikkat çekici" uyarıların daha özenle seçilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Tabii bütün bunlara ilave olarak sürücülerin yorgunluğunu da göz ardı etmemek şartıyla.

ÇALIŞMALAR PAZAR GÜNÜ BİTİYOR
Çalışma alanında aldığım sevindirici tek haber, sürdürülen çalışmaların pazar günü tamamlanacağı ve trafik akışının herhangi bir tehlikeye neden bırakmadan sağlıklı bir şekilde akıp gideceğiydi. Bununla birlikte çalışmalar tamamlandığında 7 köyün Çankırı-Korgun yoluna giriş ve çıkışlarında büyük kolaylıklar sağlanacağı da bölge halkının mutluluk duyacağı bir olay.

Alt geçit çalışmasının yapıldığı alana uçan iki araç nedeniyle çalışma yapılan çukurun etrafı bugün gördüğüm kadarıyla çok daha yüksek molozlarla çevrelenmişti! İnsan ister istemez "Bu durumun daha önce yapılmış olsaydı" demeden edemiyor. Tabii ki inşaat alanında çalışan Karayolu yetkililerinin de yaşanan olaylardan üzüntü duymamaları mümkün değil. Alınan önlemlere karşın sürücülerin vurdumduymazlığı ve kendilerine olan aşırı güvenleri, böylesi çalışma alanlarında istenmeyen olayları da beraberinde getiriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Çankırı Postası - Özel
(Fotoğrafların izin alınmadan kullanılması yasal haklarımızı kullanmamızı gerektirebilir!)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER