banner198

Şehiriçi taşımacılıkta 3 yıldır vergi kaçağı var ama...

Çankırıda halen şu saatte şehir içi taşımacılıkta vergi kaçağı sürmesine karşın, ne belediye ne de Defterdarlık olaya müdahale eder durumda değil!

Şehiriçi taşımacılıkta 3 yıldır vergi kaçağı var ama...
banner145

Çankırı’da şehir içi taşımacılıkta son 3 yıldır hem belediye hem de devlet nakdi kayıp içinde. Ancak ne hikmetse 2007’den bu yana başta Çankırı Defterdarlığı olmak üzere Çankırı Belediyesi de derin uykuda!

 

Şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren firma, ne öğrenciye ne de vatandaşa aldığı ücret karşılığında hiç ama hiçbir şey vermiyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benzer uygulamalar nasıl oluyor diye başka şehirlere uzanmaya gerek yok. 1997 ile 2007 yılları arasında Çankırı’da aynı hizmeti veren firma, tüm yolcularına bilet verirken, 2007 yılından bu yana Çankırı’da bu hizmeti veren firma yolcularına ne tam ne de öğrenci bileti vermekte!

 

1997 ila 2007 yılları arasında bu işi yapan firma on yıl boyunca kestiği biletlerin koçanlarını bugün için hala çuvallarda saklarken, son üç yıldır “tek bir bilet”in kesilmediği Çankırı’da başta Belediye olmak üzere, Defterdarlık mevcut işleyişi neden görmezden gelir doğrusu merak ediyoruz!

 

ÇANKIRI DEFTERDARLIĞI UYKUDA!
KAÇAN VERGİLER KİMLERİN CEBİNDE?

Bir ay değil, 3 ay değil, tam tamına 36 aydan bu yana şehir içerisinde böylesi bir uygulama ile günler gelip geçerken Çankırı Defterdarlığı sanırsınız derin bir uykuya girmiş durumda!

Yolculardan alınan ücretin içerisinde bulunan KDV oranı devlete gitmezken, her 1000 bilet ya da 10 bin bilette Çankırı Belediyesinin alacağı rüsum da “birilerinin” cebine gitmiş vaziyette!

 

Çankırı Postası olarak mevcut duruma kimin “el koyacağı” ya da geriye dönük ne tür bir işlemin yapılacağını bilmemekle birlikte, başta Çankırı Belediyesinin “belediye” olma özelliğinden çok uzaklarda icraat sergilediği apaçık ortada!

 

“Bir belediye sadece belediye başkanı tarafından mı yönetilir?” sorusunu sormakla birlikte başta Çankırı Belediyesinde görev yapan “var ise” bürokratlara ve daha sonra da “Belediye Meclis Üyelerine” ister istemez şu soruyu sormadan edemiyoruz:

 

İlk sorumuz belediye bürokratlarına:

 

-Bürokrat olarak sadece aldığınız maaşa mı bakarsınız?

İkinci sorumuz da Çankırı Belediye Meclis Üyelerine

- Çankırı Belediye Meclis üyesi olarak, yakanıza taktığınız rozetin anlamını gerçekten biliyor musunuz?

 

Defterdar mı? Ona sorumuz yok! Neden mi?

Herhalde bugüne kadar ne kendisi ne de maiyetinde çalışanlar şehir içi ulaşımda yolculuk etmemiş olmalılar ki, 3 yıl boyunca sürdürülen uygulamaya seyirci kaldılar!

 

Seyirciye sual mi olur?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER