banner198

SON DAKİKA! Akşam saatlerinde yağan dolu fena vurdu!

Bugün saat 17.00 sularında Kurşunlu bölgesinde etkisini gösteren ve yer yer ceviz büyüklüğüne ulaşan dolu, ekili arazilerde büyük zarar verdi.

SON DAKİKA! Akşam saatlerinde yağan dolu fena vurdu!
banner145

Kurşunlu bölgesinde bugün saat 17.00 sularında özellikle Çaylıca – Çırdak arasında ortalama fındık büyüklüğünde yağan dolu yaklaşık 6-7 bin dönüm ekili arazide yüzde yüzlere varan düzeyde zarar verdi.

 

Bölgeden edindiğimiz bilgilere göre bugün saat 17.00 sularında başlayan dolu yağışı başta Çaylıca olmak üzere Çırdak köyleri ile Yeşil Dumlupınar beldesinde etkisini sürdürdü. Dolu yağışından Dalkoz, Melan ve Dumlupınar köyleri de büyük ölçüde etkilendi.

 

Yer yer ceviz büyüklüğüne de ulaşan dolu yağışı sonucu arpa ve buğdayda sadece saplar kalırken, ekilen fiğleri de toprağa gömecek kadar etkinliğini gösterdi..

 

Kurşunlu İlçe Tarım Müdürü Suat Yılmaz’a telefonla ulaştık ve bölgede cereyan eden dolu yağışını ve etkisini sorduk: Müdür Yılmaz “Çaylıca – Çırdak arasında etkisini yoğun olarak gösteren dolu yağışı sonucu tarladaki arpa ve buğdayların sadece sapları kalmış vaziyette! Fiğler de toprağa gömülmüş! Bölgede ilk tespitlere göre 6-7 bin dönüm ekili arazinin ürünü zayi olmuş durumda! Ekili alanların sigortalı olmayışı çiftçimizi mağdur edebilir! Tarım Müdürlüğü olarak konuyla ilgili tespitlerimizi sürdürmekteyiz. Yağan dolu ortalama fındık büyüklüğünde! Yer yer ceviz iriliğinde dolu yağışını da tespit ettik.” dedi.

 

Bölgede bugün yağan dolu sonucu ekili alanlarda meydana gelen zararın yaklaşık 1 milyon 500 bin TL (1.5 trilyon) dolayında olduğu tahmin ediliyor.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER