banner198

Yazarlarımız Bayramörende nabız yokladı...

Çankırı Postası yazarları Bayramören ve çevresinde vatandaşlarla görüşerek Ağustos ayında gerçekleştirilecek şampiyona öncesi nabız yokladı.

Yazarlarımız Bayramörende nabız yokladı...
banner145

Çankırı Postası yazarları başta Vedat Beki, İbrahim Zencirci, Ömer Faruk Eryılmaz ve Ercan Şeker ile birlikte Bayramören ve çevresinde 12-16 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yamaç paraşüt şampiyonası öncesi sizleri bilgilendirmek amacıyla bölgede bulundular.

İzmir’den gelen İbrahim Zencirci ile birlikte Bayramören’e dün öğle saatlerinde gelen Çankırı Postası yazarları Bayramören’de tatlı bir sürprizle karşılaştılar. Bayramören’e gelenlerin yemek yiyebileceği güzel bir restoran hizmete girmiş! Mama Dünyası!

Bayramören ilçe meydanında bu tatlı sürprizle birlikte hayli heyecanlı dakikaların yaşanmasından sonra Belediye Başkanı Ahmet Özen ile bir araya gelen Çankırı Postası yazarları, Başkan Özen’den yapılan çalışmalarla ilgili son bilgileri aldılar. Başkan Özen verdiği bilgilerde “Bir aydan az bir zamanın kaldığı organizasyona bütün imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Uçuş noktalarına ulaşımı sağlayacak yollar tamamlandı. Uçuş noktalarındaki çimleme çalışmaları da sonuçlandı. Misafirlerimizi ağırlayacağımız yurt binasındaki eksiklikler de bitmek üzere. Gördüğünüz gibi, belediyeye ait olan binayı gerekli tadilatları yaparak ilçemizin ilk lokantasını da hizmete açtık. Umarım beğenmişinizdir!” dedi.

İlçe meydanında Bayramörenlilerle de yapmış olduğumuz sohbette, ilçede yaşayanlar büyük bir heyecan içerisinde organizasyonun gerçekleşeceği günlere doğru yoğun kişisel gayretlerini de gösterdiklerini gözlemledik.

İKİNCİ DURAĞIMIZ ALABALIK TESİSLERİ OLDU!

Bayramören’e gelip de alabalık tesislerine uğramamak olmazdı. Buraya Bayramörenli dostumuz Refik Koy’la birlikte gittiğimizde, mekanın sahibi Abdullah Bey (nam-ı diğer Apo), her zamanki güler yüzü ve samimiyetiyle ekibimizi karşıladı. Tesislerde havuzdan yeni çıkmış alabalıkları tereyağlı tavada pişirdikten sonra kendisine has sosuyla masamıza servis eden Abdullah beyin organizasyon ile ilgili düşüncelerini alırken ekip olarak da günün yorgunluğunu ve öğle menüsü ihtiyacımızı gideriyorduk.

Tabii ki ekip olarak yaptığımız sohbetin içerisinde masaya konuk olarak telefonla İstanbul'dan Tahsin Tekin ağabeyimizi de dahil etmememiz mümkün olmazdı. Bu görevi başarıyla yerine getiren Ömer Faruk Eryılmaz, Tahsin Tekin'e yaşanılan karelerle ilgili bilgiler aktarırken, ekip olarak en kısa zamande Bayramören'de birlikte olmanın dileklerini de iletiyordu!

Masada yapılan sohbetin ağırlığı doğal olarak Bayramören’in ağustos ayında gerçekleştirilecek organizasyondaki eksiklikleri ve bu konuda nelerin yapılabileceğiydi. Bayramörenli dostumuz Refik Koş “Bayramören’de yaşayanlar dışarıdan gelecek olanlara bireysel olarak dahi evlerinde 2’şer 3’er misafir ağırlamaya hazır! Bazı çevre köylerden arkadaşlarımız bizlere gelerek, ‘Biz köy olarak 20 kişiyi ağırlayabiliriz! Biz 10 kişiyi ağırlayabiliriz’ şeklinde önerilerle geliyorlar! Bu durum dahi Bayramören ve çevre sakinlerinin organizasyon ile ilgili heyecanını yansıtmakta güzel bir örnek diye düşünüyorum” derken, İbrahim Zencirci “İşte Çankırılımın gönül zenginliği! İşte Çankırılımın misafirperverliği” demekten kendini alamadı.

DÖNÜŞ YOLUNDA YİNE BAYRAMÖRENLİLER!

Alabalık tesislerindeki sohbetin ardından tesisin işletmecisi Abdullah Bey ile yaptığımız ve organizasyon süresince tesisin vereceği hizmetlerle ilgili önerilerimizden sonra dönüş yolunda yıllarca Merkez Bankası Banknot matbaasında müdür olarak görev yapan ve emekliye ayrılan Bayramören’in yetiştirdiği değerlerden Aydın Aytaç ile görüştük.  Çankırı Postası yazarları ile tanışmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Aytaç “Yerel medyamızın Bayramören’e göstermiş olduğu ilgi beni fazlasıyla mutlu etti. Yamaç paraşüt sporunun bölgemizde yaygınlaşması konusunda her birinizin üzerine düşeni en iyi şekilde yapma gayretinde olduğundan hiç şüphem yok. Hayırlısıyla bu organizasyonu da Bayramörenliler olarak bizlere yakışan bir şekilde layıkıyla yerine getireceğiz.  Bu konuda katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bayramören’de bulunduğumuz saatlerde etkisini gösteren yoğun yağış, şehrin sıcağından bunalmış olan bizlere adeta ilaç gibi geldi! Ancak yağışlı havaya hazırlıksız yakalanan ekibimiz içerisinde en donanımlısı yine “gezginci” arkadaşımız Ömer Faruk Eryılmaz’dı! Gruba Kurşunlu’dan katılan Eryılmaz doğayla iç içe olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını yakından bildiği için kapşonlu yağmurluğu ile ekibin diğer üyelerine bu konuda farkını gösterdi.

SON SÖZ: Bayramören ve Bayramörenli Ağustos ayında yapılacak Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonasına beyinsel ve gönül olarak çok hazır! Önümüzdeki süreçte bu moral durumunun olası eksiklikleri kimseye hissettirmeden ortadan kaldıracağını düşünüyor, Bayramörenli’lerin dünyanın dört bir yanından gelecek misafirleriyle birlikte hem kendilerini hem de Bayramören’i uçuracaklarına inanıyoruz. Bu arada gezi ile ilgili olarak başta İbrahim Zencirci olmak üzere arkadaşlarımızın izlenimleri ile ilgili köşelerinde sizlere bilgiler vereceğini de söylemeden geçmeyelim.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER